februarie 9, 2023

145 de parinti au cerut recalcularea indemnizatiei

In Salaj, mamele nu se inghesuie sa ceara recalcularea indemnizatiei pentru cresterea copilului. In luna ianuarie a acestui an doar 145 de parinti au solicitat Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale Salaj recalcularea indemnizatiei potrivit noii formule de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului. Dintre cele 145 de persoane, 137 sunt mame, iar opt sunt tati. Totodata, pana acum, primariile au adus agentiei 209 dosare noi prin care se cere indemnizatia. Indemnizatia nu va fi mai mica de 600 lei, dar nici nu va depasi suma de 4.000 lei. Potrivit directorului AJPS Salaj, Alexandru Pop, deocamdata nu a fost primit programul informatic pentru recalcularea indemnizatiilor, iar mamele vor primi in continuare, in fiecare luna, 600 de lei. Cand recalcularea va fi posibila, mamele vor primi diferenta de bani retroactiv.
Noua modificare a legii acorda posibilitatea celor care beneficiaza de stimulent, adica celor care au renuntat la indemnizatie si s-au intors la munca, sa se reintoarca in concediu parental si sa beneficieze de noua indemnizatie. Potrivit lui Pop, nici un salajean nu a solicitat acest lucru pana acum.
Si la noi in judet exista pe rol un proces in care o mama care a nascut gemeni cere indemnizatie pentru ambii copii. Dl Pop sustine ca indemnizatia este pentru mama, iar copiii primesc fiecare o alocatie de 200 lei. Deci, in opinia sa, o mama ar trebui sa primeasca o singura indemnizatie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut