Procesul pentru șefia Ambulanței, pe rolul instanței de trei ani

Înalta Curte de Casație și Justiție a suspendat, joi, judecata recursurilor formulate de managerul Serviciului de Ambulanță Sălaj și Ministerul Sănătății la sențința Curții de Apel Cluj din 2018, care anula rezultatul concursului pentru postul de șef al Ambulanței, câștigat atunci de Narcisa Balint. Instanța a suspendat judecata recursurilor până la soluţionarea definitivă a dosarului, ajuns între timp de la Curtea de Apel Cluj la Înalta Curte.

“În temeiul art. 413 alin. (1) pct.1 Cod procedură civilă, suspendă judecata recursurilor declarate de recurentul-pârât Ministerul Sănătăţii împotriva sentinţei nr. 266/2018 din 2 noiembrie 2018 pronunţate de Curtea de Apel Cluj – Secţia a III-a contencios administrativ şi fiscal şi de recurenta-pârâtă Balint Narcisa Lăcrămioara împotriva încheierii de şedinţă din 19 octombrie 2018 şi împotriva aceleiaşi sentinţe, până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 33/35/2018 aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 27 octombrie 2021”, a stabilit Înalta Curte de Casație și Justiție.

În 2018, după ce Liviu Balint a plecat de la conducerea instituției în Parlament, la concursul pentru postul de manager al Ambulanței Sălaj s-au înscris medicul Remus Bălănean și Narcisa Balint, soția fostului șef al Serviciului de Ambulanță Sălaj.

Concursul a fost câștigat atunci de Narcisa Balint, existând zvonuri, la acea vreme, că postul ar fi fost o “recompensă” pentru deputatul Liviu Balint, pe atunci la PMP, pentru a vota moțiunea împotriva guvernului Grindeanu, deși poziția partidului său era abținerea. Mișcarea l-a costat pe deputat excluderea din PMP, acesta trecând apoi la PSD.

Medicul Remus Bălănean a contestat modul de desfășurare a concursului, invocând faptul că Narcisa Balint nu îndeplinea condiţiile de vechime pentru admiterea candidaturii.

În noiembrie 2018, Curtea de Apel Cluj a dat câștig de cauză medicului Bălănean și a anulat concursul ce avusese loc în primăvară, pentru ocuparea funcţiei de manager la Ambulanţa Sălaj.

“Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul B.R.A. în contradictoriu cu pârâţii M.S., B.N.L. şi M.S., astfel cum a fost modificată. Anulează parţial rezultatul contestaţiilor depuse ca urmare a studierii dosarelor de înscriere la concursul pentru ocuparea postului de manager general, persoană fizică, din cadrul serviciilor de ambulanţă judeţene şi al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, cât priveşte admiterea contestaţiei formulată de pârâta B.N.L. Anulează parţial rezultatul final la concurs, în ceea ce priveşte declararea ca admisă a pârâtei B.N.L. Dispune modificarea parţială a rezultatului final al concursului, în ceea ce priveşte ocuparea postului de manager general al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Sălaj, în sensul declarării ca admis a reclamantului B.R.A. Anulează Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 286/13.04.2018 privind numirea doamnei B.N.L. în funcţia de manager general al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Sălaj. Anulează contractul de management al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Sălaj nr.16/13.04.2018, încheiat între Ministerul Sănătăţii şi pârâta B.N.L. Respinge solicitarea de anulare a tuturor actelor care au stat la baza rezultatului final contestat. Ia act de renunţarea reclamantului la judecarea petitului de suspendare a executării actelor administrative contestate. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusă la Curtea de Apel Cluj, Secţia a III-a de contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 2 noiembrie 2018”, a stabilit instanța clujeană în urmă cu 3 ani.

Între timp, sentința a fost atacată, dosarul ajungând la Înalta Curte de Casație și Justiție. Până la o sentință definitivă, postul de manager este ocupat de Narcisa Balint.

About Author

One Reply to “Procesul pentru șefia Ambulanței, pe rolul instanței de trei ani”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *