Elevii pot cere testarea COVID la cabinetele școlare

În cazul în care în unitatea de învățământ există cabinet medical școlar, în vederea reluării cursurilor cu prezență fizică, elevii care vor să se testeze începând cu a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv, pot solicita acest lucru personalului medical din cabinetul școlar.

Prevederea apare într-un set de instrucțiuni privind punerea în aplicare a prevederilor din Ordinul nr. 5.338/1.082/2021 privind aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2

În cazul în care în unitatea de învățământ nu există cabinet medical școlar, elevii se vor adresa direcțiilor de sănătate publică județene.

Potrivit aceluiași act normativ, suspendarea cursurilor la nivelul unei grupe de învăţământ antepreşcolar/preşcolar sau clase de învăţământ primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal nu necesită  avizul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, suspendarea făcându-se direct, prin decizia consiliului de administrație al unității de învățământ, cu avizul Inspectoratului Școlar Județean.

Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență este necesară doar în cazul suspendării cursurilor cu prezență fizică la nivelul întregii unități de învățământ.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut