Campulung Muscel a fost in perioada 23-28 martie, gazda finalei Campionatului National de junioare, tineret si senioare, la box feminin. Competitia a adunat la start un numar de 157 de sportive din intreaga tara, iar de la CSM Armatura Zalau au participat 19 sportive, 18 pregatite de Ioan Popa si una de Ioan Dragos.
Unele dintre zalauance (10 la numar) au avut noroc la tragerea la sorti si au cazut direct in semifinale, adjudecandu-si prin aceasta medalia de bronz. Prin urmare, sportivele pregatite de Ioan Popa au adunat in total 13 medalii, dupa cum urmeaza: la junioare, doua medalii de argint si trei de bronz, la tineret, o medalie de aur, una de argint si doua de bronz, iar la senioare doua medalii de argint si doua de bronz. Medaliata a fost si sportiva antrenata de Ioan Dragos, care a obtinut medalia de bronz.
Iata si sportivele medaliate pe categorii:
La junioare, Iulia Holhos, la categoria 54 de kg, a pierdut in semifinale, in fata unei sportive din Campulung Muscel, castigand in final medalia de bronz. La 63 kg, Madalina Sabau a castigat in semifinale confruntarea cu sportiva Alexandra Artizeanu, din Craiova, dar a pierdut in finala in fata pugilistei Ioana Baciu, din Bistrita, dupa o lupta stransa. In final, a obtinut medalia de argint. La 66 de kg, Lucica Cote a pierdut intalnirea cu sportiva, Raluca Boieru, care in final a devenit campioana nationala. Adelina Papita, la 70 de kg, a pierdut dupa o lupta foarte stransa, cu o sportiva din Botosani, Ileana Gheorghies. Roxana Ravinczki, la 75 de kg, campioana nationala acum doi ani a fost declarata invinsa pe nedrept in disputa finala cu Laura Stoica, din Campulung Muscel. Decizia a fost indelung huiduita de publicul prezent in sala. Abrudan Florina, la 80 de kg, a pierdut in semifinale in fata baimarencei Laura Rosar, care a iesit campioana nationala.
La tineret, Ancuta Salajan a fost invinsa la puncte in semifinalele categoriei 48 de kg, de o componenta a lotului national, Ioana Dolca, din Arad. La 60 de kg, Hoinalka Vodos nu a reusit sa-i faca fata pugilistei Larisa Stanciu, din Slatina, care a devenit campioana nationala. Asa cum era de asteptat, Mihaela Pausan, campioana nationala in 2008, a reeditat succesul invingand-o prin abandon, pe sportiva de la CSM Tulcea, Diana Ipate. Astfel, Mihaela a devenit pentru a doua oara consecutiv campioana nationala. La categoria +81 de kg, Ioana Stevar a pierdut finala, in fata pugilistei din Calaras, Geanina Nicolae.
La senioare, Sorana Salajan, in primul ei an la seniorat, a cucerit medalia de argint, dupa ce la junioare nu a reusit sa obtina nici o medalie, iar la tineret a fost operata inainte de Campionatul National. Sorana a trecut in preliminarii de Raluca Dinescu, de la Steaua Bucuresti, in semifinale a invins-o pe Ionela Mortis, de la Dacia Mioveni, iar in finala a pierdut in fata sportivei Diana Timofte, campioana nationala in ultimii 10 ani. Referitor la acest succes, Ioan Popa a declarat: „Prin acest rezultat a demonstrat ca nu a fost intamplator la Campionatul European de anul trecut din Bulgaria, unde a avut o comportare foarte buna”, a afirmat antrenorul. Sabina Papita, la 54 de kg a cucerit medalia de argint, prin victoria in semifinale in fata sportivei, Andreea Geaglau. In finala, zalauanca a pierdut confruntarea la puncte, cu Denisa Amza, din Targu Jiu. La 57 de kg, Nagy Edith a pierdut in semifinale disputa cu Alexandra Berechet, in urma unui meci spectaculos. Elekes Kinga, la 64 de kg, a fost infranta in semifinale de Andreea Rotaru din Iasi, la capatul unui meci foarte strans. La finalul competitiei, maestrul Ioan Popa s-a declarat multumit de ceea ce au realizat sportivele, mai ales ca obiectivul acestora era de a obtine opt medalii: doua de argint si sase de bronz. „Sunt multumit de rezultatele fetelor, dar sunt sigur ca puteau mai mult. Pe viitor va trebui sa ne adaptam stilului de lupta conform noilor regulamente”, a incheiat Ioan Popa.