septembrie 23, 2023

14 iunie – Ziua donatorului de sânge

0

14 iunie este Ziua mondială a donatorului de sânge.

În România, doar 2% dintre locuitori donează sânge într-un an, față de media de 10% în Uniunea Europeană, astfel că 1 din 3 români beneficiază de transfuzii de sânge atunci când are nevoie.

Nevoia de sânge este permanentă, deoarece toate intervențiile chirurgicale majore nu s-ar putea realiza fără transfuzii de sânge.

Dintr-o singură donare de sânge, poți salva până la trei vieți. Anual, peste 600.000 de persoane au nevoie de sânge, iar unul din zece pacienți care ajung la spital are nevoie de sânge sau de produsele derivate din sânge.

“Tu poți deveni salvatorul acestor persoane. Dincolo de faptul că te transformi într-un erou pentru ei şi pentru cei din jurul tău, donatorii de sânge au dreptul să primească, după donare şi alte beneficii, precum tichete (card) de masă, o zi liberă de la locul de muncă sau reducere la abonamentele de transport în comun. Mulțumim tuturor donatorilor de sânge! La mulți ani cu sănătate, donatorule de sânge!”, este mesajul Centrului de Transfuzie Sanguină Sălaj, alături de îndemnul de a dona sânge pentru cei care au nevoie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut