139 de locuri au rămas neocupate în liceele sălăjene

0
509

La nivelul județului Sălaj, 1.043 absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost repartizați în învăţământul liceal de stat, în prima etapă de repartizare computerizată.

Ministerul Educaţiei a publicat sâmbătă, 24 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a.

În Sălaj au fost repartizați 1.043 elevi în învățământul liceal de stat, adică 99,4% din numărul total al elevilor cu opțiuni completate.

La profil Real și Uman au fost repartizați 680 de elevi, iar la profil Tehnic, Servicii si Resurse naturale si protectia mediului, 363 elevi.

Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate: 136 elevi la specializări vocaționale; 5 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaților de etnie rromă; 8 elevi pe locurile rezervate candidaților cu CES; 9 elevi în învățământul special; 239 elevi la învățământ profesional.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, până în 28 iulie candidații repartizați în prima etapă vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

6 elevi nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni.

Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic.

Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

În total, în județul Sălaj au rămas disponibile pentru etapa a doua 139 locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.