13,87 lei pe oră – plata minimă pentru un angajat cu studii superioare

6
802

În conformitate cu prevederile H.G. nr.4/2020, începand cu 13 ianuarie 2021, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se stabilește la 2.300 lei lunar, pentru un program normal de lucru de 169 ore, în medie, pe lună, reprezentând 13,58 lei/oră, fără a include sporuri sau alte adaosuri.

Conform actului normativ, pentru personalul încadrat pe funcții pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puțin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, fără a include sporuri și alte adaosuri, se stabilește la 2.350 lei lunar, pentru un program normal de lucru de 169 ore, în medie, pe lună, reprezentând 13,87 lei/oră.

Începând cu data intrării în vigoare a acestui act normativ, toate drepturile și obligațiile stabilite potrivit legii se determină prin raportare la nivelul de 2.300 lei al salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Angajatorii au obligația de a majora salariile de bază ale tuturor angajaților care le au stabilite sub acest nivel, atrage atenția ITM Sălaj.

De asemenea, orice modificare a salariului de bază brut lunar, a sporurilor sau adaosurilor, se transmite în registrul general de evidență a salariaților în termen de 20 de zile lucrătoare de la data producerii modificării.

6 COMENTARII

  1. Studii superioare pe la Goldiș si alte Facultati din categoria dublu click.95% din asa zisii absolventi, nu stiu nici macar tabla înmulțirii si nici nu scriu corect.Ase ca nu va mai plangeti.

  2. Serios acuma, cat sa primeasca un analfabet functional cu asa zisa facultate gen Goldis, Spiru, etc.Halal absolventi si din pacate astia reprezinta 80 % dintre absolventii din Zalau.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.