13,87 lei pe oră – plata minimă pentru un angajat cu studii superioare

1
717

În conformitate cu prevederile H.G. nr.4/2020, începand cu 13 ianuarie 2021, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se stabilește la 2.300 lei lunar, pentru un program normal de lucru de 169 ore, în medie, pe lună, reprezentând 13,58 lei/oră, fără a include sporuri sau alte adaosuri.

Conform actului normativ, pentru personalul încadrat pe funcții pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puțin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, fără a include sporuri și alte adaosuri, se stabilește la 2.350 lei lunar, pentru un program normal de lucru de 169 ore, în medie, pe lună, reprezentând 13,87 lei/oră.

Începând cu data intrării în vigoare a acestui act normativ, toate drepturile și obligațiile stabilite potrivit legii se determină prin raportare la nivelul de 2.300 lei al salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Angajatorii au obligația de a majora salariile de bază ale tuturor angajaților care le au stabilite sub acest nivel, atrage atenția ITM Sălaj.

De asemenea, orice modificare a salariului de bază brut lunar, a sporurilor sau adaosurilor, se transmite în registrul general de evidență a salariaților în termen de 20 de zile lucrătoare de la data producerii modificării.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.