Dintr-un oraș fără teatru, pe podium la UNITER

0
120

Spectacolul de teatru „Verde Tăiat”, o producție a Asociației Pro-Teatru din Zalău, s-a clasat printre cele 3 cele mai bune spectacole ale anului 2020, la Gala premiilor UNITER.

„Aseară am trăit clipe de neuitat la Gala Premiilor UNITER. Chiar dacă nu am câștigat premiul cel mare, să ajungem cu prima producție, dintr-un oraș fără teatru, la cel mai important concurs, printre cele 3 cele mai bune spectacole ale anului 2020, este o mare realizare, un lucru nesperat pentru prima noastră producție. Astfel, am setat ștacheta foarte sus, lucru care ne va ambiționa să muncim și mai mult de acum încolo. Sper ca participarea noastră la această gală să fie un semnal către autorități, un semnal care să le arate că putem să facem performanță și în Zalău. Felicit echipa spectacolului câștigător <Inimă și alte preparate din carne> și de asemenea felicit echipa spectacolului <Villa Dolorosa>. A fost o onoare să concurăm cu două teatre naționale, cu două scene atât de importante ale teatrului românesc și cu doi regizori extraordinari și cu atât de multă experiență. Vă prețuiesc! Doresc să mulțumesc întregii echipe Pro Teatru a spectacolului “Verde Tăiat”, care a făcut posibilă realizarea acestuia! Alexandra Felseghi, Adina Lazăr, Andreea Tecla, Adrian Piciorea, Irina Sibef, Răzvan Bănuț, Florin Suciu, Emanuel Cifor, Dan Perjovschi, Laura Chirila și Andrei Herţa. Mulțumim Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj și TenarisSilcotub pentru susținere! De asemenea, vreau să mulțumesc publicului pentru votul acordat, motiv pentru care am reușim să câștigăm concursul <Pariul Publicului>”, spune Darius Prodan, președintele Asociației Pro Teatru.

Piesa de teatru „Verde Tăiat” e o producție a Asociației Pro-Teatru din Zalău, semnată Alexandra Felseghi, regia Adina Lazăr, scenografia Andreea Tecla, un proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Piesa de teatru „Verde tăiat” este inspirată de povestea pădurarului Liviu Pop, ucis în anul 2019, în Maramureș, de hoții de lemne. Pădurarul din cadrul Direcției Silvice Maramureș a fost împușcat mortal de către hoții de lemne, în timp ce încerca să împiedice tăierea ilegală de arbori.

Premiera piesei „Verde Tăiat” a avut loc anul trecut, în 2 octombrie, la Sala Transilvania din Zalău. Spectacolul a fost jucat apoi în orașe din toată țara, precum: Cluj-Napoca, Sibiu, București, Suceava, Târgu Mureș sau Baia Mare.

Foto: TVR, cu câteva secunde înaintea anunțării premiului, Darius Prodan, alături de Alexandru Boureanu, directorul Teatrului Național “Marin Sorescu” Craiova și Nicu Mihoc, directorul Teatrului Național Târgu Mureș

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.