Luna viitoare debutează Cupa României la Handbal

0
68

Cupa României la Handbal va debuta în luna august. În acest context, antrenorul de la H.C. Zalău, Gheorghe Tadici, a organizat o conferință de presă, la Sala Sporturilor, în cadrul căreia au fost discutate aspecte privind rezultatele obținute la fostul campionat, obiective și planuri pentru competiția care începe luna viitoare, și au fost prezentate cele 6 noi membre ale clubului H.C. Zalău.

„Această Cupă se va desfășura în contul ediției 2020-2021, care nu a putut avea loc din cauza pandemiei, iar rezultatul său nu duce la Cupele Europene. Deja s-a transmis echipa care merge în Cupele Europene. Cupa României se numește și Cupa României Fan Courier, pentru că de acolo ne vin banii. Ar fi trebuit să vină și de la televiziunile naționale. Deocamdată banii la echipele care au jucat și au fost televizate nu au venit”, a precizat Gheorghe Tadici.

Acesta a mai vorbit despre situația supărătoare din handbalul românesc privind echipele fără identitate și modul în care sunt plătite, la „modul nesimțit”, din bani publici, cele aproximativ 70 de jucătoare străine, în comparație cu cât sunt remunerate jucătoarele noastre. În opinia sa, acestea vin și pleacă după un an-doi, își rezolvă interesele din contracte pe bani publici, iar lui Gheorghe Tadici nu i se par corecte competițiile desfășurate astfel. Profesorul este de părere că echipele care procedează în acest mod au parte de „rezultate cumpărate”. El a mai afirmat că echipa zălăuană se află cu un pas în semifinale la tineret, iar reprezentarea va fi una pe măsură.

„Pentru echipă, urmează o etapă de pregătire înainte de Cupa României, din august, o etapă foarte costisitoare.Trebuie stat 7 zile într-o locație încă nestabilită, și reprezintă o oportunitate de a verifica nivelul fiecărei echipe, și sigur că fiecare dintre noi avem șansa noastră, iar pentru asta trebuie să jucăm. Eu, personal, prefer pregătirea în cantonament. Campionatul se anunță foarte dificil, cu multe echipe care și-au declarat obiectivele Cupei Europene, deci primele patru. Și vom vedea, ca-n fiecare an, înainte de a începe Campionatul…o să vă comunicăm și noi care este obiectivul nostru, în momentul în care vedem cum se stabilizează loturile la toate cluburile din Liga Națională. Ceea ce pot să vă spun este că suntem acolo, un 12-13 din punct de vedere al bugetului”, a declarat Gheorghe Tadici.

Acesta a mulțumit sponsorilor și iubitorilor de sport care au susținut clubul mereu și își exprimă speranța că aceștia se vor înmulți, deoarece clubul din Zalău este unul cu tradiție în handbal, iar performanțele vorbesc de la sine.

Din 15 iulie, jucătoarele de la H.C. Zalău vor fi plecate într-un cantonament de pregătire. Începând cu luna august, atunci când este preconizată să se desfășoare competiția națională CRF, Gheorghe Tadici speră ca meciurile să poată să fie jucate cu spectatori în tribună, iar clubul să poată elibera abonamente sezoniere și bilete, așa cum ne-a obișnuit și până acum. Bineînțeles că totul depinde de evoluția pandemiei de Coronavirus, pentru că, pare-se, noile variante precum Delta dau bătăi de cap tuturor statelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.