135 de mame primesc, in martie, indemnizatii mai mari

Luna martie este prima luna in care mamicile vor primi indemnizatia pentru cresterea copilului recalculata la nivelul de 85% din media veniturilor. Potrivit lui Alexandru Pop, directorul Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale Salaj, banii pentru plata indemnizatiilor au fost virati saptamana trecuta catre Posta Romana, de unde vor ajunge, din aceasta saptamana, la beneficiare. Mamele care au optat sa primeasca indemnizatia intr-un cont bancar, au primit deja sumele. “Banii au fost virati la timp, nu sunt probleme de acest gen”, a precizat Pop. In aceasta luna, 135 de mamici vor primi indemnizatia recalculata. Iar pentru luna aprilie au fost calculate deja alte 120 de cereri. Totodata, de la primarii au fost aduse 110 dosare noi prin care se cere indemnizatia pentru cresterea copilului.
Din indemnizatiile calculate pana acum, doar 18 beneficiare primesc mai mult de 2.000 de lei, doua mamici avand indemnizatii maxime, de 4.000 de lei lunar. In prezent sunt circa 2.160 de beneficiari ai indemnizatiei.
Reamintim ca de la 1 ianuarie 2009, indemnizatia pentru cresterea copilului a fost stabilita la 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, dar nu mai putin de 600 de lei si nici mai mult de 4.000 de lei lunar.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *