134 de dascăli sălăjeni s-au înscris la examenul de Definitivat

0
206

La nivelul județului Sălaj, 134 de cadre didactice s-au înscris pentru a susține anul viitor examenul de Definitivat. Termenul limită a fost 29 octombrie. Potrivit calendarului, până în luna iunie 2022 trebuie efectuate insecțiile la clasă, iar examenul propriu zis (proba scrisă) va avea loc în 20 iulie.

Cadrele didactice care promovează examenul de Definitivat dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar. Prin dobândirea Definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

La examenul din acest an, rata de promovare la nivelul județului Sălaj a fost de 68,1%. Din cei 126 de dascăli care s-au prezentat la proba scrisă, nici măcar unul nu a reușit să obțină nota 10.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen (inspecția la clasă, lucrarea de portofoliu, proba scrisă). Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.