ianuarie 27, 2023

134 de dascăli sălăjeni s-au înscris la examenul de Definitivat

La nivelul județului Sălaj, 134 de cadre didactice s-au înscris pentru a susține anul viitor examenul de Definitivat. Termenul limită a fost 29 octombrie. Potrivit calendarului, până în luna iunie 2022 trebuie efectuate insecțiile la clasă, iar examenul propriu zis (proba scrisă) va avea loc în 20 iulie.

Cadrele didactice care promovează examenul de Definitivat dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar. Prin dobândirea Definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

La examenul din acest an, rata de promovare la nivelul județului Sălaj a fost de 68,1%. Din cei 126 de dascăli care s-au prezentat la proba scrisă, nici măcar unul nu a reușit să obțină nota 10.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen (inspecția la clasă, lucrarea de portofoliu, proba scrisă). Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut