130 de elevi chiulangii prinși în baruri și prin parcuri

130 de elevi care absentau nejustificat de la școală au fost identificați de polițiști și jandarmi, într-o singură zi. Acțiunea, derulată în 15 mai la nivel județean, a a avut ca scop asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ, cobaterea absenteismului școlar, a consumului de tutun și băuturi alcoolice, în rândul elevilor, prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Peste 100 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați, în total: 68 de polițiști de la Biroul Siguranță Școlară, Serviciul de Ordine Publică, alături de polițiști de la Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sălaj, precum și polițiști din cadrul altor structuri și 29 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj.

Au fost legitimate 310 persoane, au fost efectuate 204 controale la 70 de instituții de învățământ și la 134 de societăți comerciale, vizate fiind cele care comercializează sau expun spre vânzare băuturi alcoolice, țigări sau alte produse din tutun. Au fost verificate 13 localuri cu jocuri de noroc și pariuri sportive.

Pe lângă identificarea celor 130 de elevi chiulangii, polițiștii și jandarmii au aplicat și 17 sancțiuni contravenționale și au dat amenzi în valoare de 1.250 de lei.

De asemenea, polițiștii au desfășurat 8 activități educativ-preventive la nivelul unităților de învățământ din municipiul Zalău, în cadrul acestora fiind abordate teme privind comportamentul elevilor în şcoală şi în societate, importanţa frecventării orelor de curs, prevenirea consumului de droguri şi riscurile asociate acestuia, precum și prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Astfel de activități se vor desfășura și în perioada următoare, precizează polițiștii și jandarmii sălăjeni.

Sursa foto: Jandarmeria Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *