septembrie 23, 2023

13 Septembrie – Ziua porților deschise la pompieri!

0

Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Porolissum” al județului Sălaj organizează miercuri, 13 septembrie, ,,Ziua porților deschise”, în intervalul orar 09:00-16:00, la sediul inspectoratului și la sediul subunităților din județ.

În cadrul acestui eveniment vor fi prezentate tehnica de intervenție și echipamentele din dotare.

Aniversată în fiecare an pe 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România ne oferă ocazia de a rememora un episod glorios din istoria naţională – lupta purtată pe Dealul Spirii de compania de pompieri din Bucureşti, condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, împotriva numeroasei oştiri otomane, venită să înfrângă prin forţa armelor mişcarea revoluţionară de la 1848.

Pe locurile dramaticei confruntări, în semn de omagiu faţă de jertfa ostaşilor pompieri, a fost ridicat şi dezvelit, la 13 septembrie 1901, Monumentul Eroilor Pompieri, pe al cărui soclu stă scris cu majuscule: LUPTĂTORILOR DE LA 13 SEPTEMBRIE 1848 – POPORUL ROMÂN RECUNOSCĂTOR.

Primul Parlament al României acordă în anul 1860 participanţilor la eroicul act pensii pe viaţă și prima medalie românească – PRO VIRTUTE MILITARI, apreciind astfel sacrificiul eroilor de la 13 septembrie, curajul și patriotismul pompierilor militari.

In anul 1953, ziua de 13 septembrie a fost declarată Ziua Pompierilor din România.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut