septembrie 21, 2023

120 de evenimente artistice, la Zalău

0

A început festivalul Curtea Artiștilor, unul dintre cele mai mari festivaluri culturale din Transilvania. 120 de evenimente artistice au loc, în Zalău, între 7 iulie și 9 septembrie

Vineri, 7 iulie, a început, la Zalău, unul dintre cele mai mari festivaluri culturale din Transilvania – Curtea Artiștilor. Timp de două luni, între 7 iulie și 9 septembrie spectatorii vor avea parte de peste 120 de evenimente culturale diverse: spectacole de teatru, stand-up comedy, evenimente de networking, concerte, expoziții sau ateliere pentru copii și adolescenți. Pentru prima dată, în cadrul ediției de anul acesta, participanții vor putea să vizioneze filme în prezența unor invitați speciali și vor lua parte la audiții de teatru radiofonic.

Printre actorii cu notorietate care vor fi invitați în cadrul evenimentului cultural Curtea Artiștilor se numără: Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Pavel Bartoș, Răzvan Vasilescu, Anca Sigartău, Elena Ivanca, Sebastian Lupu, Grigore Leșe, comedianții Bordea, Cortea, Radu Bucălae, George Tănase, Ioana State, Mădălin Cîrje și Florin Gheorghe.

Top 5 evenimente pe care să nu le ratezi la Curtea Artiștilor

Timp de două luni, spații culturale convenționale sau neconveționale vor fi prinde viață și vor deveni locuri în care energia artistică și creatoare va fi oferită publicului. Organizatorii au făcut un top al evenimentelor pe care nu trebuie să le ratați.

1. “Chirița în carnaval” cu Maia Morgenstern si Marius Bodochi (8 iulie)

2. Proiecție de film “Ramon” în prezența lui Pavel Bartoș (22 iulie)

3. “Romeo și Julieta” (1 septembrie)

4. “Îmblânzirea Scorpiei” (2 septembrie)

5. Stand up Comedy cu Bordea, Cortea și Claudiu (8 septembrie)

“În 5 ani de ProTeatru, fiecare mic succes a fost câștigat cu o cantitate mare de muncă. Așa și festivalul Curtea Artiștilor la care muncim de zor împreună cu minunații voluntari care sunt zilnic la spațiul nostru. Ediția a 6-a e pe cale să înceapă și entuziasmul întregii noastre echipe e mai mare ca oricând. Cele 120 de evenimente pe care le găzduim sunt dedicate comunității, o comunitate pe care vrem s-o animăm, s-o aducem aproape de cultură, s-o facem să vibreze sub semnul unei veri efervescente, pline de activități pentru cei care vor vizita Zalăul și Moara Artiștilor. Dăm startul unei veri memorabile și invitația noastră e ca toată lumea să ni se alăture”, spune Darius Prodan, fondator Asociația ProTeatru.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut