noiembrie 26, 2022

1,2 milioane de lei pentru camere video in scoli

Consilierii locali ai municipiului Zalau au aprobat, in ultima sedinta, alocarea a 2,45 milioane de lei din fondul de rulment, pentru efectuarea de urgenta a unor lucrari de investitii. Banii vor fi destinati continuarii unor lucrari precum reabilitarea instalatiei electrice a primariei, reparatii capitale la incinta Gradinitei “Ion Creanga”, reabilitarea internatului de la Colegiul Tehnic API, amenajarea punctului termic 32 in centru de zi pentru varstnici etc.
Aproape jumatate din suma alocata din fondul de rulment va fi folosita pentru achizitia si montarea unor echipamente video pentru monitorizarea incintelor si activitatii din 28 de unitati de invatamant din Zalau. In aceasta directie vor fi cheltuiti 1,2 milioane de lei (12 miliarde de lei vechi), autoritatile fiind de parere ca sistemul de supraveghere este mai putin costisitor decat angajarea de personal pentru paza.
In proiect sunt cuprinse unitatile de invatamant din Zalau, cu exceptia celor care functioneaza in locatii care nu apartin primariei si a unei institutii in care exista deja un sistem de acest tip (Gradinita nr. 10). “Dorim sa achizitionam astfel de sisteme in unitatile de invatamant din municipiu pentru a supraveghea posibilele efractii si pentru preintampinarea violentei in scoli. Este vorba de supravegherea holurilor si a curtilor, nu a salilor de clasa. Aceasta este prima etapa si ne dorim ca in viitor sa interconectam aceste sisteme, astfel incat sa fie posibila monitorizarea in cadrul Politiei Comunitare”, a declarat Radu Capilnasiu, primarul Zalaului.
Potrivit unei statistici a Inspectoratului |colar Judetean, din cele 137 de unitati de invatamant cu personalitate juridica existente la nivelul judetului, mai putin de o treime au paza asigurata prin paznici sau prin sisteme de supraveghere electronica.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *