12 ani de închisoare pentru bărbatul care și-a desfigurat iubita

7

Denisa, o tânără de 20 de ani, a fost bătută cu bestialitate, în plină stradă, apoi lăsată să agonizeze. S-a luptat să trăiască, a stat trei luni în comă, iar acum încearcă, ajutată de medici, să se întoarcă la viața pe care o avea înainte.

Bărbatul care a bătut-o pe Denisa, tânăra de 20 de ani din Zalău, până aproape a lăsat-o fără suflare, a fost condamnat definitiv la 12 ani de închisoare. Curtea de Apel Cluj a majorat pedeapsa pronunțată inițial de Tribunalul Sălaj, care l-a trimis după gratii pentru 7 ani. Încadrarea faptei a fost schimbată din violență în familie în forma tentativei de omor în violenţă de familie în forma tentativei la omor calificat prin cruzimi. De asemenea, magisrații clujeni au majorat și valoarea daunelor pe care bărbatul trebuie să le plătească victimei, de la 50 de mii de euro la 200 de mii de euro.

“Admite apelul declarat de partea civilă C.L.D., împotriva sentinţei penale nr. 22/21.04.2021 pronunţată de Tribunalul Sălaj pe care o desfiinţează în parte, în latură penală şi civilă, sub aspectul încadrării juridice dată faptei, a individualizării pedepsei principale, complementare şi accesorii, precum şi a cuantumului despăgubirilor pentru daune morale şi pronunţând o nouă hotărâre în aceste limite: (…) schimbă încadrarea juridică dată faptei reţinută în sarcina inculpatului C.M.R. din violenţă în familie în forma tentativei la omor (…) în violenţă de familie în forma tentativei la omor calificat prin cruzimi. (…) condamnă pe inculpatul C.M.R. la o pedeapsă de 12 (doisprezece) ani închisoare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă de familie în forma tentativei la omor calificat prin cruzimi, (…) aplică inculpatului Calotă C.M.R. pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a apropia la mai puţin de 100 m de locuinţa, locul de muncă sau alte locuri unde partea civilă C.L.D. îşi desfăşoară activitatea pe o durată de 5 ani (…). Deduce din durata pedepsei, perioada reţinerii şi a arestării preventive a inculpatului C.M.R. de la 26.11.2020 -la zi. Majorează cuantumul despăgubirilor pentru daune morale cuvenite părţii civile C.L.D. de la suma de 50.000 euro în echivalent lei la data plăţii, la suma de 200.000 euro în echivalent lei la data plăţii, dispunând obligarea inculpatului C.M.R. la plata în favoarea părţii civile a despăgubirilor pentru daune morale în acest cuantum. (…) se va respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul C.M.R. împotriva aceleiaşi sentinţe penale. (…) stabileşte în favoarea Baroului Cluj suma de 868 lei reprezentând onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu să asigure asistenţa juridică a inculpatului, avocat P.P., care se va avansa din FMJ. (…) obligă pe inculpatul-apelant la plata în favoarea statului a sumei de 1000 lei reprezentând cheltuieli judiciare în apel.(…)Definitivă.”, prevede sentința pronunțată luni de Curtea de Apel Cluj.

Curtea de Apel a păstrat din sentința pronunțată de Tribunalul Sălaj obligația inculpatului de a plăti circa 70 de mii de lei către Spitalul Județean, Serviciul de Ambulanță Sălaj și către stat.

În luna noiembrie a anului trecut, vă prezentam cazul Denisei, o tânără de 20 de ani care se zbătea între viață și moarte pe patul spitalului, după ce a fost bătută crunt chiar de iubitul ei de la acea vreme. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, agresiunea a avut loc pe o stradă din municipiu, în zona Sfânta Vineri, pe fondul consumului de alcool. Într-o criză de gelozie, iubitul fetei, cu care avea o relație de aproximativ doi ani, a luat-o la bătaie, lovind-o în mod repetat cu pumnii în zona capului până când aceasta a căzut, inconștientă, pe trotuar. Tânărul a dus-o pe fată la locuința unor prieteni, aceasta fiind, în continuare, în stare de inconștiență. Agresorul a continuat să bea cu amicii, iar abia a doua zi, văzând că fata este tot în stare de inconștiență, a sunat la 112 și a anunțat fapta comisă. Tânăra a fost transportată la spital, unde s-a zbătut luni în șir între viață și moarte.

În luna august a acestui an, familia și prietenii tinerei au lansat un apel public pentru toți cei care vor să contribuie financiar la încercarea medicilor de a o readuce pe Denisa la o viață normală. “Are șanse mari de recuperare, dar cu costuri extrem de mari, pe care mama ei – o femeie singură de la țară – nu și le poate permite nici în 100 de vieți. Dar cu ajutorul vostru, oameni buni și inimoși, poate să reușească! Orice donație, cât de mică, e binevenită! Nu rămâneți indiferenți la asemenea drame! Mână de la mână, putem face o lume mai bună!”, era mesajul transmis atunci de apropiații fetei.


7 thoughts on “12 ani de închisoare pentru bărbatul care și-a desfigurat iubita

 1. Fara documentare ca de obicei nenorocitilor!
  Scrieti si cine a fost avocatul care a aparat-o in prima instanta la Zalau, cine a fost avocatul care a reusit in mod exceptional schimbarea incadrarii !! despre ceea ce a fost pana a obtine aceasta pronuntare !!
  Acum nu puteti scrie? Puteti doar cand va convine?
  Este vorba de profesionalism, daruire, calificare in meseria pe care o ai, dar asta depaseste puterea voastra de intelegere?

  1. Ce importanta mai are incadrarea juridica?erita 20 ani,a nenorocit o tanara!
   Este un parazit social nu are 2 ani de cand a scapat de un mandat pentru talharie!
   Nu ai vrea sa fie declarat detinut politic?;)

 2. Celui de la 9:23: Pai,da. Este vorba de avocat Samuila Mircea, baroul Cluj, alta generatie, alta formare, alt caracter. Anul trecut ati putut face reclama dlui avocat Popovici.
  Puteati avea o stire, un articol, daca ati fi facut putina documentare: nimic despre efortul asociatiei care a ajutat-o pe Denisa, nimic despre efortul familiei de a gasi un alt avocat care sa o reprezinte, nimic…

 3. A cam decalotat putza, nemernicul ăsta de calotă! Problema este că degeaba au stabilit judecătorii o sumă echitabilă drept despăgubire, nu văd de unde va plăti pârlitul ăsta muritor de foame vreun leu!

 4. Violenta a mostenit de la taica-sau ca si ala a avut vreo 5 neveste si cand se imbata le omora cu bataia iar acuma a ramas singur si canta pe facebook ca un cuc nebun.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut