noiembrie 29, 2022

12.000 de angajati CFR vor fi disponibilizati

Programul de restructurare a sectorului feroviar nu prevede nicio forma de protectie sociala pentru personalul disponibilizat, potrivit documentelor primite, vineri, de Federatia Nationala Feroviara Miscare Comercial care anunta ca se opune concedierii a 12.000 de persoane.
Programul de restructurare a sistemului feroviar trimis, vineri, sindicalistilor din CFR, de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructuri prevede reducerea numarului de personal cu 12.139 pe intreg sistemul ( 5.949 la CFR Marfa si filialele ei, 2.545 la CFR Calatori si filialele ei, 3.536 la CFR SA si filialele ei, 109 la Societatea de Administrare Active Feroviare, Societatea Feroviara de Turism, Autoritatea Feroviara Romana, Centrul National de Calificare si Instruire Feroviara), a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, presedintele Federatia Nationala Feroviara Miscare Comercial (FNFMC), Gheorghe Popa. “In programul de restructurare nu se prevede nicio forma de protectie sociala pentru personalul disponibilizat. Un salariat disponibilizat in aceasta perioada deosebit de dificila este un om sacrificat fara nicio perspectiva. Mai mult, programul va afecta si anumite comunitati locale si agenti economici prin inchiderea unor sectii de circulatie si prin anularea unui numar mare de trenuri”, a subliniat liderul sindical.
Reducerea de personal se va face prin desfiintarea unor subunitati si restrangeri de activitate, a afirmat Popa. Acesta a exemplificat prin inchiderea unor sectii de circulatie neinteroperabile, diminuarea numarului de subunitati (statii de cale ferata, sectii, districte, regulatoare de circulatie), reducerea numarului de tren -kilometru prin anularea de trenuri de toate rangurile cu 9.000.000 tren km, desfiintarea centrelor de productie de marfa, inchiderea unor sectii de circulatie din punctul de vedere al CFR Marfa, reducerea numarului de statii tehnice si de tiraj, inchiderea in traficul de marfa a unor statii de cale ferata, desfiintarea unor revizii de vagoane, diminuarea posturilor din centralul societatilor si centralul sucursalelor 1-8.
Organizatiile reprezentative se vor intalni, luni, cu directorii generali si subsecretar de stat Constantin Axinia, pentru a discuta problematica referitoare la restructurarea feroviara. In cazul in care nu se va ajunge la un acord, sindicalistii iau in considerare declansarea actiunilor de protest, putandu-se ajunge chiar si la greva

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *