octombrie 3, 2023

116.016 – Linie de asistență telefonică pentru victimele violenței împotriva femeilor

0

ANCOM deschide spre alocare numărul 116.016 – Linie de asistență telefonică pentru victimele violenței împotriva femeilor.

În perioada 20 iunie – 21 iulie 2023, furnizorii de servicii de telefonie interesați pot solicita ANCOM alocarea numărului național scurt pentru servicii armonizate cu caracter social 116016, număr destinat serviciului „Linie de asistență telefonică pentru victimele violenței împotriva femeilor”.

Serviciul furnizat prin intermediul acestui număr – cu același format în toate statele membre ale Uniunii Europene – trebuie să fie disponibil la nivel național și să ofere victimelor violenței împotriva femeilor posibilitatea de a solicita asistență și sprijin, de a fi informate în legătură cu drepturile lor și cu modalitățile de exercitare a acestor drepturi, precum și de a fi îndrumate către instituțiile relevante.

Numărul se poate aloca unui singur furnizor de servicii de telefonie care trebuie să demonstreze că este capabil să asigure furnizarea și implementarea serviciului respectiv. În acest scop, odată cu depunerea cererii, furnizorul de servicii de telefonie trebuie să transmită o serie de documente care să ateste capacitatea de furnizare a serviciului (de exemplu un antecontract încheiat cu un furnizor de servicii cu caracter social). În cazul în care ANCOM primește solicitări din partea mai multor furnizori, alocarea se face pe baza unei grile de punctaj care evaluează capacitatea furnizorului de servicii armonizate cu caracter social de a asigura implementarea serviciului pentru care este alocat numărul și de a asigura respectarea condițiilor specifice de utilizare a numărului 116016, capacitatea conexiunii oferite, gradul potențial de accesibilitate a serviciului armonizat cu caracter social, precum și experiența solicitanților în implementarea numerelor naționale scurte și termenul de activare a numărului.

Anunțul privind deschiderea spre alocare a numărului național scurt 116016 este publicat pe pagina de internet a ANCOM, aici.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut