107 tineri zalauani apar pe lista celor care pot primi locuinte ANL, dar foarte putini vor si obtine

107 tineri zalauani apar pe lista  celor care pot primi locuinte ANL, dar foarte putini vor si obtine

Luna trecuta erau libere doar 15 apartamente ANL, din cele 228 din Zalau

107 tineri zalauani apar pe lista definitiva de prioritati a celor care solicita locuinte ANL. Aceasta va fi supusa aprobarii in sedinta de Consiliu Local de azi.

Prioritizarea si ordinea pe lista s-a facut in functie de punctajul obtinut de solicitanti. Cel mai mare scor este de 85 de puncte, iar cel mai mic este de 39 de puncte.
Alti 41 de solicitanti de locuinte ANL se regasesc sub linie. Motivele pentru care le-au fost respinse cererile sunt, in principal, lipsa dovezii locului de munca, detinerea unei locuinte in chirie de la primarie, lipsa declaratiei de la notar sau depasirea limitei de varsta.
Au fost depuse 11 contestatii referitoare la lista de prioritati. Dintre acestea, doar doua au fost admise, restul fiind respinse.

E lung drumul de pe lista pana la mutare

Zalaul are 15 blocuri ANL, situate in Bradet si in Dumbrava Nord, unde sunt in total 228 de apartamente. Doar 15 apartamente erau insa libere in luna decembrie 2016.
Autoritatile au promis, la inceputul acestei luni, ca la vara, in iunie, va incepe construirea unor noi blocuri ANL, in partea vestica a cartierului Dealul Morii. Blocurile vor fi construite prin Comisia Nationala de Investitii, iar termenul de finalizare a lucrarilor este de 36 de luni. Chiria perceputa intr-un bloc ANL este de aproape 102 lei pentru un apartament cu doua camere si 70 de lei pentru un apartament cu o camera. Aceste tarife sunt valabile in cazul in care chiriasul are sub 35 de ani. Daca trece de aceasta varsta, se majoreaza si chiria. Pentru cei peste 35 de ani, ale caror contracte de inchiriere au fost prelungite pe perioade de cate un an, chiria este de 265 de lei pentru doua camere si aproape 195 de lei pentru locuintele cu o camera.

 

 

 

 

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *