Un numar de 102 taxe si tarife parafiscale dintr-un total de 491 au fost anulate, comasate sau reduse prin ordonante de urgenta, hotarari de guvern sau ordine de ministri, proces care va fi continuat in urmatoarea sedinta a Guvernului prin anularea altor 84 de taxe, a declarat premierul Emil Boc. Decizia a fost luata in sedinta de duminica a Guvernului.
Astfel, taxele pentru eliberarea certificatului privind stagiul de cotizare in sistemul public de pensii, a adeverintelor care atesta calitatea si/sau venitul asigurat (cate 10 lei/certificat) si a adeverintelor care contin informatii necesare executarii silite (100 lei/persoana/adeverinta), administrate de Ministerul Muncii, au fost comasate intr-un tarif unic. Taxa de autorizare din domeniul inspectiei in constructii (150 lei), pentru evaluarea documentatiei tehnice aferente dispozitivelor medicale (30-210 euro/aparat), de avizare sanitara a substantelor si produselor noi (10 lei) si de emitere de atestate operatorilor de masurare a energiei electrice (1.000-2.500 lei) au fost eliminate.
Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea a anuntat in luna aprilie ca vor fi anulate 36 de taxe si tarife parafiscale si comasate 143 de taxe, cele mai multe urmand sa fie eliminate, respectiv 60 de taxe si tarife, de la Ministerul Mediului.
102 taxe si tarife parafiscale au fost anulate, comasate sau reduse
Articole
APIA începe plățile în avans în octombrie
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că sistemul informatic al agenției este pregătit ca, începând cu data de 16 octombrie 2024, să demareze Campania de plată în avans pentru fermierii care au depus cereri de plată în anul 2024. În Campania 2024, Comisia Europeană și statele membre susțin menținerea derogării cu privire la plata avansului de până la 70 % pentru intervențiile sub formă de plăți directe, și de până la 85 % în…
Mai mult...Pesta micilor rumegătoare se extinde în țară și blochează exporturile
Numărul focarelor de pestă a micilor rumegătoare (PMR) depistate până acum de autoritățile sanitar-veterinare a ajuns la 45, ceea ce determină monitorizarea atentă a tuturor fermelor de oi și capre din toată țara. În Tulcea, primul județ afectat de virusul care ucide oile și caprele, sunt 38 de focare, alte șase în Constanța și un focar în Timiș. În total, sunt afectate până acum peste 220.000 de animale. Cum virusul se răspândește rapid, autoritățile au impus măsuri…
Mai mult...