100 de milioane de euro pentru tinerii fermieri

0
1170

Tinerii care doresc să se stabilească în mediul rural și să devină fermieri pot primi până la 70 de mii de euro, sută la sută nerambursabili.

Anul acesta, 100 de milioane de euro sunt alocate în total pentru tinerii fermieri prin submăsura 6.1 din PNDR.

Submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” beneficiază pentru prima dată de alocare distinctă pentru zona montană, pentru a încurajarea tinerilor să se stabilească în mediul rural, inclusiv în zonele montane.

Din totalul fondurilor alocate, 30 de milioane de euro sunt destinate pentru zona montană.

Sesiunea de primire a cererilor de finanţare se deschide în 27 august, a anunţat Ministerul Agriculturii. Termenul limită de depunere a acestora este 26 noiembrie 2021.

Județul Sălaj are 21 de unități administrativ teritoriale incluse în zona montană. Acestea sunt Agrij, Almașu, Buciumi, Cizer, Creaca, Cristolț, Cuzăplac, Dragu, Fildu de Jos, Gârbou, Hida, Lozna, Plopiș, Poiana Blenchii, Românași, Sâg, Șimișna, Treznea, Valcău, Zalha, Zalău.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.