decembrie 3, 2022

10 decembrie, "Ziua ANOFM". Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca aniverseaza 21 de ani de activitate

 

rn

10 decembrie este o zi deosebit de importanta pentru Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, zi în care institutia aniverseaza 21 de ani de activitate. În aceasta perioada AJOFM s-a transformat, a evoluat şi a acumulat o experienta bogata, deosebit de important în acest proces fiind sprijinul acordat de Uniunea Europeana şi schimbul de bune practici cu institutiile similare din statele membre UE.

rn

"ANOFM functioneaza sub autoritatea Ministerului Muncii şi Protectiei Sociale şi are rolul de a pune în aplicare politicile şi strategiile guvernamentale privind ocuparea fortei de munca, punând accent pe îndeplinirea obiectivelor majore stabilite prin Strategia Europa 2020, respectiv: creşterea ocuparii fortei de munca prin diminuarea şomajului de lunga durata, a şomajului în rândul tinerilor, dar şi a altor categorii de persoane care întâmpina dificultati de integrare pe piata muncii. Demn de mentionat este faptul ca în acest an rata de ocupare a populatiei în vârsta de 20-64 ani a fost de 71,6%, depașind tinta nationala de 70% stabilita în contextul Strategiei Europa 2020 cu 1,6 puncte procentuale.

rn

În vederea îndeplinirii obiectivelor stabilite prin Strategia Europa 2020, ANOFM are în derulare proiecte non-competitive finantate din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, în valoare totala de peste 600 de milioane de euro, proiecte în care sunt implicate toate agentiile teritoriale de ocupare a fortei de munca. Acestea au drept scop creșterea gradului de ocupare și a competentelor profesionale ale persoanelor în cautarea unui loc de munca pe piata muncii, sporirea șanselor de ocupare pe piata muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile (tineri, șomeri de lunga, persoane de etnie roma, persoane cu dizabilitati etc), acordarea de facilitati angajatorilor pentru a încadra persoane din rândul șomerilor.

rn

Implicarea și activitatea tuturor stau la baza acestei institutii, constituind în viitor garantia esentiala a capacitatii de a îndeplini obiectivele fundamentale ale activitatii sale.

rn

Cu aceste gânduri, doresc sa multumesc angajatilor Serviciului Public de Ocupare, membrilor Consiliului de Administratie al ANOFM, colaboratorilor noştri pentru sprijinul acordat în îndeplinirea obiectivelor institutiei noastre. În egala masura subliniez deosebita importanta a reprezentantilor mass-media și a societatii civile pentru interesul permanent aratat activitatii noastre, în vederea informarii corecte a opiniei publice", a transmis președintele ANOFM, Marcel Dumitru Miclau.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *