octombrie 4, 2022

10 aparate EKG au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Zalău

📷 Vlad Cupşa ◘ http://komiti.media/

  • Spitalul Județean de Urgență Zalău dispune de 10  noi aparate mobile pentru investigaţii cardiologice de tip EKG, care aduc pacienților un plus de siguranță și confort.
  • Aparatele, cu o valoare totală de 175.000 lei, au fost donate de compania TenarisSilcotub și au ajuns pe secțiile ORL, Oftalmologie, Ginecologie, Urologie, Nefrologie, Pneumologie, Recuperare, Boli Infecţioase, Medicină Internă şi ATI.
  • Acestea sunt mobile, fiind uşor de folosit chiar la patul pacientului.
  • Înainte ca cele 10 aparate să ajungă la Spitalul Județean de Urgență Zalău, unele secții nu dispuneau de EKG-uri proprii, astfel că pacienţii internați erau obligați să se deplaseze pentru investigaţiile necesare în ambulator sau alte secţii. Cu noile dotări, care completează aparatura existentă, modul de lucru este mult îmbunătățit: pacientul nu mai trebuie transportat pentru EKG, iar investigația se realizează la patul pacientului.

“Siguranţa şi confortul pacienţilor sunt două lucruri foarte importante pentru spitalul nostru. În contextul actual, în care se înregistrează o creştere a numărului de cazuri pozitive COVID-19, deplasarea pacienţilor în interiorul spitalului pentru anumite investigaţii presupune un risc. Astfel că cele 10 aparate EKG mobile donate de TenarisSilcotub vor ajuta pacienţii să beneficieze de examinarea EKG direct la pat, în salon, ceea ce va reduce riscul de contaminare şi va crește gradul de confort al pacienţilor”, susţine Ramona Marincaş, consilier de Stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, până de curând director de îngrijiri la Spitalul Județean de Urgență Zalău.

Noile aparate EKG urmează să fie integrate într-o reţea care va permite înregistrarea digitală a investigaţiilor şi crearea unei arhive electronice, pentru un mai bun management al datelor pacienţilor. Digitalizarea acestor investigații este elementul central al acestui proiect, oferind un mare avantaj cadrelor medicale și pacienților: medicul specialist cardiolog poate interpreta, de la distanță, rezultatul investigației realizate în orice altă secție a spitalului.

📷 Vlad Cupşa ◘ http://komiti.media/

Întreaga echipă TenarisSilcotub consideră că educația și sănătatea sunt domeniile de implicare continuă în comunitate. ‘Inima’ sistemului sanitar sunt oamenii care muncesc zi de zi să redea sănătatea pacienților lor. Înțelegem că într-o perioadă de criză este important să fim și mai aproape de ei și ne bucurăm că cele 10 aparate EKG le vor fi  un sprijin real în lupta cotidiană cu boala şi noul Coronavirus” afirmă Mihaela Popescu, președinte multinaționalei care a donat aparatura.

“În numele Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău adresez sincere mulţumiri companiei TenarisSilcotub pentru cele 10 aparate EKG donate spitalului nostru. Cu siguranţă aceste aparate vor aduce un plus de calitate serviciilor pe care le acordăm pacienţilor noştri. Vă mulţumim şi vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie”, a declarat managerul unității medicale, Rodica Albert. 

Multinaționala a contribuit de-a lungul anilor la îmbunătățirea serviciilor medicale și de îngrijire finanțând achiziţii de aparatură, echipamente, servicii şi programe de instruire pentru cadrele medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău. În contextul sanitar actual, începând din martie 2020, sprijinul companiei a fost direcționat spre donații de dispozitive medicale și echipamente de protecție pentru cadrele medicale, la nivelul cerut de pandemia de coronavirus.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.