10 ani de închisoare pentru patronul firmei Alisa 2001 din Zalău

4
7810

Administratorul SC Alisa 2001 SRL din Zalău, a fost condamnat la 10 ani de detenţie pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prejudiciul cauzat bugetul de stat, în perioada 2009-2015, fiind de peste trei milioane de lei.

Parchetul de lângă Tribunalul Sălaj precizează, în cadrul unui comunicat de presă, că printr-o sentinţă penală din ianuarie 2020 a Tribunalului Sălaj, rămasă definitivă printr-o decizie a Curţii de Apel Cluj din februarie 2021, inculpatul a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare în regim de detenţie, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

În sarcina inculpatului s-a reţinut faptul că în perioada ianuarie 2009 – mai 2015, în calitate de administrator SC Alisa 2001 SRL Zalău (magazin chinezesc), cu sprijinul a doi complici, a evidenţiat în actele contabile ale societăţii cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat.

Potrivit sursei citate, prejudiciul cauzat este de 3,164 milioane de lei, din care 2,416 milioane de lei TVA şi 748.000 lei impozit pe profit.

Trimiterea în judecată a inculpaţilor din această cauză s-a dispus printr-un rechizitoriu al Parchetului de lângă Tribunalul Sălaj din iulie 2017.

4 COMENTARII

    • In primul rand trebuie pronuntata o sentinta definitiva, prin care se stabileste indubitabil o vinovatie si un prejudiciu, si abia pe urma se poate proceda la recuperarea acestuia. Pana la pronuntarea unei sentinte definitive, potrivit legii penale acuzatul se bucura de prezumtia de nevinovatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.