1 miliard de euro pentru IMM-uri, sub formă de granturi

In ultima ședință de Guvern, Ministerul Fondurilor Europene a prezentat proiectul de Ordonanță de Urgență pentru acordarea de finanțări de 1 miliard de euro către IMM-uri, sub formă de granturi, pentru a le sprijini să își desfășoare activitatea în contextul crizei generate de pandemia covid-19.

Granturile acordate vor fi de trei tipuri, spun guvernanții.

E vorba despre Microgranturi, în valoare de 100 milioane euro pentru: IMM-uri fără niciun angajat, PFA-uri și ONG-uri cu activitate economică în domeniiile cultural-artistice și cinematografie, cabinete medicale individuale implicate în tratarea pacienților infectați cu covid. Valoarea unui microgrant va fi de 2.000 euro și vor fi sprijiniți aproximativ 50.000 de beneficiari.

Granturile pentru capital de lucru, în valoare de 350 milioane euro, sunt pentru pentru IMM-uri din domenii de activitate precum: HoReCa, serviciile de transport, industria de evenimente, editurile și bibliotecile. De aceste finanțări vor beneficia aproximativ 65.000 de firme din România.

Granturile de investiții, în cuantum de 550 milioane euro, se adresează IMM-urilor din industria alimentară, energie, echipamente, servicii de îngrijire, reparații și întreținere, turism, hoteluri, confecții etc. Valoarea acestora va fi între 50.000 euro și 200.000 euro, în funcție de nevoile de finanțare ale proiectelor de investiții depuse pentru contractarea de finanțări.

Granturile vor fi acordate de către Ministerul Economiei, Energiei și al Mediului de Afaceri în parteneriat cu Agențiile pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *