1 Decembrie, sărbătorit în Sălaj. Programul manifestărilor din Zalău, Jibou, Șimleu și Cehu

Ziua Naţională a României va fi marcată prin manifestări publice în toate orașele sălăjene, după cum a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, subprefectul Florin Florian, alături de comandantul Garnizoanei Zalău – locotenent colonelul Florin Mazere şi şeful Biroului Rutier Zalău – comisar Bogdan Oltean.

Evenimentele vor debuta miercuri, 30 noiembrie, de la ora 12:30, în orașul Jibou – str. 1 Mai, Catedrala Ortodoxă şi vor continua joi, 1 decembrie, în Municipiul Zalău și în orașele Șimleu și Cehu Silvaniei.

Atât la Șimleu Silvaniei, cât și la Cehu, evenimentele dubutează la ora 11.00. La Șimleu, la Monumentul Iuliu Maniu, iar la Cehu Silvaniei, în Parcul Central. Efectivele Ministerului Apărării și Ministerului de Interne, alături de Ambulanță și Crucea Roșie, vor defila doar la Jibou, la Șimleu și la Zalău.

În cadrul manifestărilor din toate cele patru orașe sălăjene sunt cuprinse în program depuneri de jerbe la monumentele unor personalităţi istorice și slujbe religioase.

Locotenent colonelul Florin Mazere a precizat că, la Jibou, vor fi angrenate miercuri 12 mijloace tehnice, atât ale Regimentului 69 Artilerie Mixtă Silvania, cât și ale Jandarmeriei, Poliției, ISU, SRI și ambulanță, în timp ce la Șimleu vor fi prezentate 16 mijloace tehnice din dotarea instituțiilor amintite.

Cele mai ample manifestări vor avea loc la Zalău, joi, începând cu ora 14, unde sunt angrenate 250 de persoane și 22 de mijloace tehnice. Evenimentul va debuta la Monumentul Iuliu Maniu cu depuneri d ejerbe, apoi defilarea va avea loc pe Bulevardul Mihai Viteazu, din fața Primăriei Municipiului Zalău până în zona Perla.

Restricții de circulație pentru repetiții și pentru manifestările propriu-zise

În municipiului Zalău, miercuri, 30 noiembrie, este prevăzută o repetiţie generală a defilării cu tehnică. Comisarul Bogdan Oltean, şeful Biroului Rutier Zalău, a precizat în cadrul conferinței de presă că s-a luat măsura blocării circulaţiei rutiere între orele 8:00 – 11:00, pe următoarele sectoare de drum – B-dul Mihai Viteazu, de la intersecţia cu str. 22 Decembrie 1989, până la intersecţia cu str. Tudor Vladimirescu; str. Gheorge Doja, de la interecţia cu str. 22 Decembrie 1989, până la intersecţia cu str. Mihai Eminescu (sensul de coborâre); str. Corneliu Coposu, de la intersecţia cu str. Andrei Şaguna, până la întersecţia cu b-dul Mihai Viteazu.

În 1 Decembrie, aceleaşi tronsoane de drum vor fi blocate circulaţiei rutiere, dar între orele 12:00 și 16:30.

One Reply to “1 Decembrie, sărbătorit în Sălaj. Programul manifestărilor din Zalău, Jibou, Șimleu și Cehu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *