1.400 de elevi din judeţ au nevoie de ore remediale

3
223

Peste 1.400 de elevi din ciclul primar şi gimnazial din Sălaj au nevoie de ore remediale, potrivit unei situaţii centralizate până vineri de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj.

„Până în prezent s-au înscris 1.428 de elevi, împărţiţi în 108 grupe, cu o medie de 12 elevi pe grupă. Sunt 67 de grupe cu elevi din cluclul primar şi 38 de grupe pentru gimnaziu. E vorba, în special, de elevi din mediul rural, din zonele unde nu au avut acces sau au avut acces deficitar la activităţile educaţionale desfăşurate prin intermediul tehnologiei şi al internetului”, susţine Vasile Bulgărean, inspectorul general şcolar al ISJ Sălaj.

Potrivit acestuia, elevii înscrişi în acest program vor face, timp de patru luni, câte 20 de ore remediale lunar, ceea ce înseamnă un total de 80 de ore. Orele se vor desfăşura doar faţă în faţă.

Vasile Bulgărean a precizat că deşi termenul limită de înscriere pentru orele remediale a fost 3 martie, dacă mai sunt copii care doresc şi pot dovedi că au nevoie de aceste ore, ei se vor putea înscrie şi în zilele următoare.

Sunt organizate ore de recuperare în unitățile de învățământ în care există elevi care au nevoie de ore remediale, nevoie stabilită ținând cont de mai multe criterii. Un elev poate solicita ore remediale dacă nu a avut acces sau a avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului, întrucât nu dispune de echipamente informatice proprii sau nu beneficiază de conexiune/conexiune fiabilă la internet; se află în situație de corigență la sfârșitul semestrului I al anului școlar 2020-2021 sau are situația școlară neîncheiată la cel puțin o disciplină; are rezultatele școlare slabe obținute în semestrul anterior sau la evaluarea inițială de la începutul semestrului în derulare.

La finalul semestrului I, în Sălaj erau circa 800 de elevi cu situaţia şcolară neîncheiată, dintr-un total de circa 30.000.

O ordonanță de urgență care prevede plata a 30 de milioane de euro (aprox. 146 milioane lei), din fonduri europene, a fost aprobată în ședința de guvern de miercuri. Plata se va face către școli într-un cuantum de 200 de lei pe lună pentru fiecare elev cuprins în grupul țintă.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.