1.000 de imobile expropriate în Cluj și Sălaj pentru Autostrada Transilvania

1
8328

Un total de 1.001 imobile urmează a fi expropriate, în Sălaj și Cluj, pentru secțiunea Mihăiești – Suplacu de Barcău, valoarea despăgubirilor fiind de 4,7 milioane de lei.

„Pentru realizarea lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Autostrada Braşov – Târgu-Mureș – Cluj – Oradea, secțiunea 3B Mihăiești – Suplacu de Barcău, este necesară dobândirea prin expropriere a unei suprafețe de 3 milioane mp, aferentă unui număr de 1.001 de imobile proprietate privată, situate pe raza localităților Sânpaul (județul Cluj) și Zimbor, Sânmihaiu Almașului, Românași, Treznea, Zalău (județul Sălaj”, precizează Ministerului Transporturilor, într-un proiect de Hotărâre de Guvern.

Proiectul propune aprobarea declanşării procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național secțiunea 3B Mihăiești – Suplacu de Barcău, din cadrul obiectivului Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, situate pe raza localităţilor Sânpaul, Zimbor, Sânmihaiu Almașului, Românași, Treznea și Zalău, aprobarea listei cuprinzând imobilele supuse exproprierii, proprietarii sau deţinătorii acestora și aprobarea sumelor individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor, în cuantum total de 4,7 milioane lei, pentru 1.001 de imobile, în suprafaţă totală de 3.054.272,00 mp.

Suma aferentă despăgubirilor va fi alocată de la bugetul de stat, prin bugetul ministerului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.