Ziua Portilor Deschise la Centrul de Recuperare, Tratament si Ingrijire ‘Acasa’. Un nou Centru pentru varstnici

0
3

Sambata, 9 august 2019, Centrul de Recuperare, Tratament si Ingrijire Acasa-Zalau organizeaza, incepand de la orele 14:00 pana la orele 17, "Ziua Portilor deschise".

rn

"Doream sa organizam de mult, pentru ca idea este sa ne deschide portile pentru ca comunitatea sa ne cunoasca, sa stie ce se intampla aici, sa aratam publicului larg facilitatile noastre" ne-a declarat managerul centrului Dorina Bucknall.

rn

Centru "Acasa" a suferit o schimbare a regulilor in timpul jocului, adica in plin an bugetar, cand totul era planificat, s-a trezit cu o reducere a numarului de cazuri contractate de la 194 cauzri lunare, la 140 cazuri lunare, ce a dus la scoaterea a 27 de paturi de la contractare. Ca urmare acestei taieri, centru a ales sa se orienteze si in alte directii, iar una dintre ele este aceea de a crea un centru de ingrijire pentru varstanici.

rn

Vizitatori vor fi primiti pe terasa si in zona de receptie, dupa care vor fi preluati in grupuri cu echipamente de protectie. Dupa vizita in centru, la final are loc o prezentare despre ceea ce se face si de unde vin fondurile. "Noi nu suntem subventionati, noi livram un serviciu catre beneficiari, catre pacienti" ne-a mai spus managerul. Necesitatea si utilitatea acestui centru, iar centre de genul "Acasa" suntputine la numar in toata tara, rezulta chiar din lista de asteptare care contine peste 5000 d cererei de internare si peste 2000 de cereri pentru tratamentul de recuperare medicala. "Recuperarea la noi e atat de buna, incat vin din toata tara" ne-a mai declarat Bucknall.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here