Ziua de 30 octombrie este declarata \'Ziua pacientului cu arsuri\'. Lege promulgata

0
685

 

Ziua de 30 octombrie este declarata \'Ziua pacientului cu arsuri\'. Lege promulgata

Legea prevede organizarea de evenimente pentru prevenirea aparitiei de incidente care pot duce la arsuri.
Presedintele Klaus Iohannis a semnat joi, 10 octombrie 2019, decretul privind promulgarea Legii pentru declararea zilei de 30 octombrie ca "Ziua pacientului cu arsuri".
Legea are ca obiect de reglementare declararea zilei de 30 octombrie ca "Ziua pacientului ars", data ce va putea fi marcata de autoritatile administratiei publice centrale si locale, organizatiile neguvernamentale din domeniul medical, reprezentante ale Romaniei in strainatate, entitati medicale publice si private, prin organizarea de evenimente dedicate prevenirii, aparitiei si ingrijirilor necesare pacientului ars.
"Ziua pacientului cu arsuri poate fi marcata de catre autoritatile administratiei publice centrale si locale, organizatiile neguvernamentale din domeniul medical, reprezentante ale Romaniei in strainatate, entitati medicale publice si private, prin organizarea de evenimente dedicate prevenirii aparitiei de incidente care ar putea produce incendii si ar putea conduce la ranirea grava prin arsuri a participantilor, precum si ingrijirilor necesare pacientului cu arsuri", arata textul legii.
Conform actului normativ, Ministerul Sanatatii este responsabil de coordonarea activitatii dedicate "Zilei pacientului cu arsuri".
Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputatilor, in calitate de for legislativ decizional, pe 11 septembrie.
In urma incendiului din clubul bucurestean Colectiv, din 30 octombrie 2015, au murit la fata locului 26 de persoane, numarul deceselor ajungand la 64 dupa ce mai multi raniti grav au fost internati. Printre cei care si-au pierdut viata in urma tragediei erau artisti, fotografi, jurnalisti, olimpici si studenti. Ulterior, la un an si noua luni dupa tragedie, un alt tanar a murit, ridicand bilantul total la 65.

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.