SondajRSS Feed

Zalauanii au trei zile de sarbatoare luna viitoare

Zilele Zalaului vor cuprinde si festivalul Ecouri Mesesene al Centrului de Cultura, subordonat Consilului Judetean Salaj

7 Iunie 2018

In cadrul sedintei extraordinare de ieri, 6 iunie, a Consiliului Local Zalau, s-a aprobat un parteneriat intre Primaria Zalau si Centrul de Cultura si Arta al judetului Salaj, cu privire la organizarea de Zilele Zalaului a Festivalului International de Folclor "Ecouri Mesesene", editia 43.

Acordul intre Primarie si institutia de cultura subordonata Consiliului Judetean Salaj a fost semnat cu scopul de a acorda o amploare mai mare sarbatorii Zilelor Zalaului, cat si din considerente economice.
Concret, pentru ultima zi de festival, duminica 29 iulie, cand la Zilele Zalaului urca pe scena doar formatii de muzica populara, Primaria Zalau s-a gandit ca iese mai ieftin daca lasa loc si pentru organziarea Festivalului International de Folclor "Ecouri Mesesene", pentru ca din cele trei zile de sarbatoare, Primaria Zalau va plati integral doar pentru doua, iar pentru ziua de folclor costurile vor fi suportate fifty-fifty cu Centrul de Cultura si Arta Salaj, finantat de Consiliul Judetean.

Pentru cele trei zile de distractie, Primaria Zalau
a alocat din bugetul local suma de 292.000 de lei

Editia din acest an a Zilelor Zalaului va avea loc la finele lunii iulie, in perioada 27 – 29 iulie. Si editia din acest an se va desfasura, ca in ultimii doi ani, in zona parcarii din spatele Primariei Zalau. Municipalitatea a aprobat un buget care se ridica la 292.000 lei, aproape trei miliarde lei vechi.
Zonele ocupate cu tarabe de mesterii populari si zona de street-food vor fi insa extinse, iar

Zilele Zalaului vor cuprinde si festivalul  Ecouri Mesesene al Centrului de Cultura, subordonat Consilului Judetean Salaj
primarul Ionel Ciunt spunea recent ca spera ca pana atunci sa fie terminate si lucrarile de amenajare din zona fostei piete centrale, astfel incat intreaga zona de tarabe sa fie realizata acolo, nu pe strada Crasnei.

Va fi muzica populara si cantece patriotice;
pentru muzica usoara se poate face un sondaj

Vicepriamrul Teodor Balajel ne-a declarat ieri ca inca nu au fost discutate numele formatiilor care vor urca pe scena anul acesta. Spune insa ca vede interesanta si chiar necesara initierea unui sondaj pe site-ul Primariei Zalau cu cateva propuneri de trupe si artisi pentru Zilele Zalaului, iar trupa cu cele mai multe voturi din partea zalaunilor sa fie contractata de municipalitate.
Pentru editia din acest an, Primaria Zalau promite trei zile de festival in care zalauanii vor avea parte de concerte de muzica usoara si de muzica populara, cu artisi consacrati.
"Fiind in an centenar, vom aduce artisi de folclor renumiti la nivel national, care au in repertoriu si cantece patriotice, dar vor fi si alte surprize", ne declara in aprilie primarul Ionel Ciunt.

Vizualizari 4471
Comentarii articol

>

in 7 Iunie 2018 8:17

asa,distractie multa,alta grija nu avem

>

in 7 Iunie 2018 8:56

Propun sa fie invitat si taraful din Teleorman format din Daddy ,Dancy si Dany .

>

in 7 Iunie 2018 9:34

Daca mai vine bosquito ma sinucid

>

in 7 Iunie 2018 14:35

Lipseste Fuego....

>

in 7 Iunie 2018 19:17

9:34, Doamne ajuta!

>

in 7 Iunie 2018 21:40

Aduceti ceva formatie si pentru etnia roma caci si noi platim impozite la primaria din zalau nu faceti diferenta ,ptr maghiari ati adus

>

in 8 Iunie 2018 7:49

Unde se vor ține zilele Călăului?

>

in 8 Iunie 2018 7:50

ZALAULUI

>

in 8 Iunie 2018 9:48

Ar fi bine sa i promovați si pe tinerii artisti de muzică populară din Zalău ca va reprezintă destul judetul cu premii frumoase. Chiar văzusem o domnișoara frumoasa si cu talent cu locul 1 la un concurs internațional ,Daiana Balanean ,cinste lor ca sunt mândria noastra . Păcat ca nu i prea vede cine trebuie!

>

in 8 Iunie 2018 19:16

Vunk canta foarte bine.

Foarte naspa>

in 8 Iunie 2018 21:13

Primarul asta nu mai stie cand sa puna zilele orașului. Trebuia să le pună tot in august de ce le pun si ei in iulie? Primarul asta se gândește ca altii au nunta la localul din spatele primăriei. Unde o sa fie locuri de parcare... e o nebuneala si o tiganime mereu. Foarte naspa !\r\n

>

in 15 Iunie 2018 10:11

Mai bine ati folosi bani la izolarea blocurilor de la ultimul etaj ca vai de cei ce locuiesc la acel nivel ca nimeni nu-i sprijineste de parca ei ar fi de vina ca se infiltreaza in apartamente

Billiga Fotbollstr?jor barn>

in 18 Iunie 2018 7:10

You have one of the greatest sites.\r\nBilliga Fotbollstr

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.