SondajRSS Feed

Proiectul cu finantare europeana realizat de Primaria Zalau pentru modernizarea transportului public se materializeaza

Zalaul a primit o oferta pentru achizitia a 20 de autobuze electrice fabricate in Cehia

15 Mai 2019

Ofertantul va livra "la pachet" cu autobuzele electrice si sase statii de încarcare rapida, 20 de statii de încarcare lenta, un sistem de monitorizare a flotei pentru 65 de autobuze, un sistem de e-ticketing pentru 65 de autobuze, dar si sisteme de informare si monitorizare a calatorilor

Primaria Zalau a primit o singura oferta la licitatia pentru achizitia a 20 de autobuze electrice, de la Anadolu Automobil Rom, importator al autobuzului electric fabricat de cehii de la Sor.
Asocierea Anadaolu Automobil Rom – Aic Trucks – Radcom, sustinuta de producatorul ceh Sor, a depus singura oferta la licitatia Municipiului Zalau, pâna la termenul limita din data de 25 aprilie. Achizitia celor 20 de autobuze full electrice pentru Zalau este estimata la 58,12 milioane de lei, fara TVA, si este finantata din fonduri europene, potrivit anuntului publicat pe platforma de achizitii publice SICAP.
Pe lânga cele 20 de autobuze electrice (10 din gama de 10 metri si 10 din gama de 12 metri), licitatia mai include sase statii de încarcare rapida, 20 de statii de încarcare lenta, 2 transformatoare pentru statii.
De asemenea, contractul mai prevede si alte dotari, precum sistem de monitorizare a flotei pentru 65 de autobuze, sistem de e-ticketing pentru 65 de autobuze, sisteme de informare si monitorizare calatori.
Ramâne de vazut daca, dupa evaluarea ofertei, contractul va fi atribuit asocierii sustinute de producatorul din Cehia.
Primaria Turda a cumparat în noiembrie anul trecut autobuze cehesti, fiind primul oras din România care s-a dotat cu autobuze nepoluante din fonduri europene.
Anterior, Clujul si Suceava cumparasera cu sprijin elvetian autobuze electrice produse în Polonia si in Turcia.
Cehii de la Sor produc autobuze electrice de aproape un deceniu. In România, un autobuz electric Sor a fost în teste în mai multe orase, inclusiv în Bucuresti.
Viceprimarul Zalaului, Teodor Balajel, in a carui responsabilitate se afla si societatea de transport public din oras, SC Transurbis Zalau SA, spune ca proiectul pentru finantare auropeana a acestei achizitii a fost gandit pentru a aduce confort in trafic pentru zalauani.
"In privinta mobilitatii urbane, ne preocupa realizarea unei infrastructuri stradale si pietonale de calitate si dotarea firmei de trasport public local cu mijloace de transport – autobuze si microbuze - care sa asigure conditii civilizate de transport si sa asigure un microclimat corespunzator, in conditii de siguranta a transportului. Asa ca am depus proiectul cu finantare europeana prin care urmarim achizitionarea a 20 de autobuze electrice cu sistemul e-ticheting, statii de incarcare rapida si lenta si sistem de monitorizare transport (flota). Consideram ca dupa finalizarea contractului, flota de transport public local se imbunatateste foarte mult, conditiile de transport vor creste si speram ca cetatenii Zalaului sa aprecieze acest lucru si sa utilizeze cat mai mult transportul in comun", spune viceprimarul Teodor Balajel.

Detaliile intregului proiect – transportul in comun
din Zalau are parte de o modernizare complexa

Am discutat cu directorul executiv al SC Transurbis Zalau, Alin Oros, si cu echipa tehnica despre beneficiile acestui proiect complex de modernizare a transportului public local din Zalau.
Statiile de incarcare vor fi amplasate in doua locuri, la sediul Transurbis si la capatul de linie din Bradet.
Cele 10 automate noi de bilete si panourile de afisaj electrice vor fi amplasate pe principalele rute, de pe Bulevardul Mihai Viteazul, Simion Barnutiu, Gheorghe Doja.
Atat autobuzele, cat si cele 10 statii noi vor fi supravegheate video printr-un sistem modern.
Sistemul e-ticheting va fi montat pe toate autobuzele folosite de Transurbis.
In acest moment SC Transurbis Zalau are in exploatare 51 de autobuze. Dupa achizitia celor 20 de autobuze electrice, parcul auto al Transurbis va fi innoit in proportie de 50%; autobuzele cu anul de fabricatie inainte de 2000 vor fi scoase din exploatare. 

Zalaul a primit o oferta pentru achizitia  a 20 de autobuze electrice fabricate in Cehia
 

Beneficiile sunt uriase pentru zalauani

Se reduce mult poluarea de catre autobuzele din Zalau si scade costul cu carburantii, cheltuielile de exploatare si intretinere. Creste comfortul pentru calatori, autobuzele fiind dotate cu sisteme de climatizare si incalzire. Calatorii vor avea posibilitatea sa fie informati in timp real cand soseste autobuzul in statie, zgomotul din autobuz va fi redus complet, pentru ca autobuzele electrice sunt silentioase. Sistemul e-ticheting presupune ca un calator isi va achizitiona un card electronic pe care il va putea incarca cu un numar mare de calatorii, totul electronic. La fel vor fi si abonamentele.
Totodata, prin contractul de achizitie a autobuzelor electrice, furnizorul este obligat sa asigure costul pentru instruirea intregului personal care va exploata aceste autobuze. Este vorba de soferi si personalul de intretinere - mecanici, electricieni, dispeceri, controlori. 
Directorul SC Transurbis, Alin Oros, ne-a declarat ca s-a pregatit cala carte pentru implementarea proiectului complex al autobuzelor electrice.
"Particip frecvent la intalniri cu ceilalti manageri de transport public din alte judete, din cadrul Federatiei Transportatorilor Urbani Suburbani si Metropolitani de Calatori, din care face parte si SC Transurbis. In aceste intalniri se discuta problemele la nivel national cu care se confrunta transporul public, legislatie si diverse. Alaturi de echipa tehnica, am avut mai multe vizite la Cluj tocmai pentru a ma informa si a discuta detalii despre implementarea unui astfel de proiect complex, despre autobuzele electrice si despre sistemul e-ticheting. Pe perioada garantiei, furnizorul va asigura mentenanta autobuzelor", precizeaza directorul Transurbis Zalau.

Din toamna incep sa vina noile autobuze electrice

De la viceprimarul Teodor Balajel aflam etapele contractuale si modul in care se face livrarea autobuzelor electrice.
"Initial, s-au aratat interesate de transportul nostru public local si au cerut clarificari in perioada de depunere oferte pe SEAP mai multe firme. Amintim Solaris, Mercedes, Anadol, Automobile si altele. Dupa incheierea sesiunii de depunere oferte, am observat ca firma Anadol Automobile SRL a depus o oferta tehnica si financiara. In data de 17 mai se va incheia perioada de verificare DUAE, proiectul fiind supervizat de ANAP. Valoarea proiectului este de 58.121.885 lei (echivalent a 12 milioane de euro), fara TVA. Ne propunem ca in data de 10 iunie sa incheiem verificarea tehnica a ofertei depuse. In data de 21 iunie se va incheia verificarea si analiza ofertei financiare. In data de 10 iulie vom finaliza raportul procedurii la proiect. Apreciem ca termenul de 15 iulie va fi termenul de semnare a contractului cu firma declarata castigatoare. Firma Anadol este sustinuta de Sor din Cehia, producator de autobuze electrice. Termenul limita de finalizare contract este de 16 luni de la data semnarii contractului. Firma se obliga ca dupa 5 luni de la semnarea contractului, adica undeva in luna noiembrie, sa inceapa sa livreze primele 4 autobuze electrice, urmand sa livreze cate minim 4 autobuze pe luna, pana la finalizarea contractului", ne-a declarat vicele Balajel.

Vizualizari 1566
Comentarii articol (28)

>

in 15 Mai 2019 0:06

Stiri pozitive inainte de alegerile electorale :)

>

in 15 Mai 2019 0:22

Daca cumpara Ciunt dintrastea il votez primar pana la pensie.

vicas>

in 15 Mai 2019 4:26

Alo Ciunt si Balagel rezolvati problema cu motorina si cu banii de pe bilete care numai in firma nu intra rusine ofiteriilor dela dicot

>

in 15 Mai 2019 5:42

Ma astia chiar is cretini 90 la suta circula numai pensionari cu abonament si cei de la tara care vin in zalau si astia digitalizeaza biletele in loc sa reduca pretul,mare e gradina,zalau e oras mic plin cu masini,aproape toti au masini,nu cred ca vor fi mai multi pasageri la autobuze numai daca ieftinesc biletul,restul povesti

>

in 15 Mai 2019 6:00

Mai bine rezolvați străzile din oraș. Tot orașul e ca după bombardament. Nu știu dacă mai e alt oraș asa în toată tara

>

in 15 Mai 2019 7:43

O stire prezentata drept o izbanda .

>

in 15 Mai 2019 7:51

În România nu se mai produce nimic oare de ce ? ....

>

in 15 Mai 2019 8:17

Se vede ca se misca ceva in orasul nostru. Felicitari echipei care se ocupa de proiecte. Si cei care nu vreau sa vada ce se schimba in oras sa se mute in Tulcea sau in Bacau.

>

in 15 Mai 2019 8:32

Pt 5:42 Mai sunt persoane care lucreaza la ANVELOPE,TEVI si alte firme si fac naveta zilnic cu localul!Sa numai vorbim de sute de elevi!AI ceva cu pensionarii care au lucrat o viata si au contribuit la bugetul orasului!

>

in 15 Mai 2019 8:53

Orice investitie e bine venita,pe langa borduri si panselute....

>

in 15 Mai 2019 8:56

N-a fi mnica ca de nunta lui Bula.E tiketin inseamna ca va creste asteptarea in statii.Si acum dk unul se opreste sa-si faca biletul,restul stau jos si asteapta.Da cand or avea tatzi tichete.Un fel de pus caru' 'naintea boilor.Pana una alta grijiti de ce aveti.Poate spalati batar odata pe an scaunele autobuzelor actuale.A si inca ceva.Mai nou stai in D-va Nord cate-juma de ora ca sa mergi spre Bradet,dupa orele 16.Credeti c-alea electrice or mere mai des?

8 si 17>

in 15 Mai 2019 8:58

de ce nu te muti tu la Teleorman si faceti-va acolo Republica Patri-hoata Teleormanica.Esti doar un amnezic de pesedist care a uitat ca asa cum a fost si vechea administratie a orasului a facut multe.In fond si la urma urmei municipalitatea nu face altceva decat sa-si indeplineasca obligatiile de serviciu ,din bani publici si nu putini .Asa ca las-o mai moale cu magna-curum laude.

>

in 15 Mai 2019 9:21

Multă prostie în comentarii ca de fiecare data. În alte orașe nu e de 10 ori mai aglomerat traficul și au autobuze electrice? Eu cred ca majoritatea celor care comentează nu au ieșit din Zalău deoarece e unul dintre cele mai puțin aglomerate reședințe de județ din tara la orele de vârf.\r\n În al doilea rand se spune clar ca e vorba de fonduri europene dar nici dacă le accesam nu e bine cu unii iar despre partea cu poluarea nu interesează pe nimeni. \r\n Am impresia c sa mulți sunt plătiți doar sa arunce cu noroi la orice știre despre actuala conducere.

>

in 15 Mai 2019 10:34

Hai sictir mai acesta de mai sus.Neshte cinstiti.De ce sa aruncam cu noroi.O intrat meritocratia in primarie de-o vreme ncoace.Pana si concursurile de sofer se repeta pana este gasit in fine cel mai bun.Restul calitatilor considerati-le coincidente.Prietenii stiu de ce.

Cat e spaga pentru sleahta PZDista?!>

in 15 Mai 2019 11:04

ca daca e fara spaga oferta nu se pune.

Locuri de parcare!>

in 15 Mai 2019 11:06

Pe cand demolati garajele neautorizate?! Sau corb la corb nu-si scoate ochii (se pare ca si cei din primarie au garaje de felul asta).

11 06>

in 15 Mai 2019 11:27

Pai in campania din 2016 oare no zis Balajel cu Cota ca ei in veci amin n-or demola garajele -asta ase ca se le aduca voturi.Da nu so tinut de cuvant si mio demolat garajul .No ca dracu ia mai vota pe astia din PSD.

>

in 15 Mai 2019 12:08

in zalau ? buna initiativa. bravo lor. da astia din zalau nu-s pesedisti ?

care capra ?>

in 15 Mai 2019 12:23

12:08

>

in 15 Mai 2019 12:24

Este doar o oferta. Si atat.

>

in 15 Mai 2019 16:31

no ca ideee buna amu mai ar trebuii sa faca si niste piste de bicilete si niste parcari in afara orasului si imediat ar putea opri poluarea aglomeratia in oars dar problema ca multi nici pana la buda nu pote sa mearga fara masina ca cred ca pe unii in masina a a facut !

>

in 15 Mai 2019 17:01

8:17 ce miscare vezi tu ? Bordura 1,2,3,iepurasi de plus si panselute ,aceasta este miscarea aici la Zalau ? AAAAAA in cluj timisoara arad oradea nu se misca nimic .pe cine crezi tu orb si fraier ciumatule rosu ?????

17 02>

in 15 Mai 2019 21:03

Corect ! Ciumetii astia rosii sufera de amnezie.Sa nu uitam ,ca asa cum a fost ,totusi si Capalnasiu a facut foarte multe .Dar s a uitat .Iar Psdragnea se crede Intemeietorul cerului si al pamantului ,mai ceva ca bunul nostru Dumnezeu.

Erata 17 01>

in 15 Mai 2019 21:05

Commentul de la 21 03.

>

in 15 Mai 2019 21:46

Arturule , honved vandut pe 30 de arginti , nu te-a durut in pix sa dai si stiri pozitive ??!

Mai 21 46>

in 15 Mai 2019 22:34

Mai ia o pauza postacule pesedist.Gata ,trage apa si la ghena cu voi.

No ,bine no !>

in 15 Mai 2019 22:58

Da de si or incarca si psd istii nostri salajeni bateriile neurofunctionale ca prea au lins la greu curu lui Dragnea.

Troleibuze!>

in 15 Mai 2019 23:34

Pe langa autobuzele electrice, sper sa nu se renunte la un proiect deja existent pt. introducerea troleibuzelor in Zalau! Pe langa faptul ca sunt nepoluante, au avantajul ca nu trebuie nici incarcate, mergand pe fir.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.