Zalaul a constituit Autoritatea Urbana, responsabila cu selectarea proiectelor prioritare la finantare din bani europeni

15
3098

 

Zalaul a constituit Autoritatea Urbana,  responsabila cu selectarea proiectelor prioritare la finantare din bani europeni

Proiectul de hotarare privind Regulamentul de organizare si functionare a Autoritatii Urbane Zalau va fi supus vineri votului consilierilor locali. Aceasta noua entitate va avea rolul de a prioritiza si selecta proiectele finantabile prin POR, pornind de la o lista de proiecte eligibile, fise de proiect întocmite de catre structurile interne ale Primariei Zalau, si utilizând o metodologie si criterii de prioritizare si selectie aprobate de Comitetul de Monitorizare al POR.
Durata de functionare a Autoritatii Urbane va fi de la data constituirii pâna la finalul perioadei de implementare a POR 2014 - 2020, daca nu se decide altfel la acel moment. Odata cu finalizarea procedurii de selectie a proiectelor, activitatea Autoritatii Urbane poate fi suspendata pe perioada temporara, la dispozitia primarului, si va fi reluata când va fi necesar.
Infiintarea acestei Autoritati Urbane este necesara pentru a putea accesa fondurile aflate la dispozitia municipiului Zalau în cadrul Axei 4 a Programului Operational Regional. E vorba de fonduri pentru revitalizare urbana, investitii, regenerarea fizica, economica si sociala a comunitatilor defavorizate, infrastructura de educatie. stop_coloana

Cinci oameni din Primaria Zalau stabilesc
prioritatile pentru finantare europeana

Autoritatea Urbana trebuie sa aiba minim trei membri. La Zalau vom avea 'nsa cinci: Vlad Andrei Petre - arhitect sef, Danut Cosmin Curea - director executiv Directia tehnica, Ioan Tulai - director executiv Directia patriomoniu, Mariana Cuibus - director executiv Directia economica, Claudia Ardelean - director executiv Directia administrare publica locala.
Autoritatea Urbana s-a constituit 'n luna martie prin Hotarare de Consiliu Local, 'si desfasoara activitatea la sediul Primariei Zalau, iar resursele materiale si logistice necesare sunt asigurate de Primaria Zalau.
"Pâna la semnarea acordului cadru de delegare cu AM POR - MDRAPFE - nu se cunoaste cu siguranta daca va fi posibila plata suplimentara a celor 5 membri ai Autoritatii Urbane. "n prezent, nu a fost stabilita o astfel de remunerare, nefiind stabilit cadrul legal", spunea Diana Crisan, purtatorul de cuvânt al Primariei Zalau, la 'nfiintarea Autoritatii Urbane.

 

 

COMENTARII

  1. Mama ce de directii.Parca satu' asta ar fi un fel de nava Enterprise intr-un Star Trek de kkt.Stati linistiti rezultatele vor fi ca si pana acuma.Eventual din echipajul navei se vor mai teleporta in continuare o gramada-n Cluj.

  2. Ioan Tulai nu a putut sa-si coordoneze propria familie iar acum este in fruntea orasului. In afara faptului ca este fiul unui fost primsecretar pcr ce-l recomanda sa ocupe asemenea functii? Absolut nimic. Dar stiu mai bine Potrovita si Capalnasiu , cei care l-au dus in primarie.

  3. COMUNISTI NENOROCITI. MAI BINE ATI LUA EXEMPLU DE LA BOC, CARE A FACUT O PLATFORMA ONLINE CA LOCUITORII SA POATA VOTA CUM SE CHELTUIESC BANII PUBLICI. CIUNT GUNOI COMUNIST FACI INVESTITII DUPA CUM TE TAIE CAPUL ALA DE GASCA. DE FAPT UNDE E COMISIONUL MAI MARE. OUA DE PASTE CU MILIOANE DE LEI SPRIJINIREA BISERICILOR A SPORTULUI. ASTEA SUNT PRIORITATI SI NU DRUMURI, SANATATE, INVATAMANT.

  4. deci din peste 300 de angajati ai primariei nu- s-a gasit nici UNUL sa se ocupe de proiecte de finantari europene. vai si amar de el primar, jeg de om, isi bate joc de banul public si ala putin la numar. ciuntu, in incompetent, infiinteaza tot felul de "institutii" cu oameni incompetentica el, de care nici macr nu e nevoie. in om prost acest ciunt cu gasac de comunisti si betivi, nosa, marc pop. jigodii coumunite, orasul se sclada in saracie, arata penibil, dar ce mai... asa oras asa conducere

  5. Oferta noua in anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica la oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: pacurarumarioara1964@gmail com

  6. 5 nulități , demni reprezentanți ai unei instituții care teoretic ar trebui să fie in slujba locuitorilor oraşului dar de fapt este o instituție anti locuitori ai oraşului!

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.