SondajRSS Feed

Zalaul cere peste o jumatate de milion de lei prin PNDL pentru amenajarea a zece puncte subterane de colectare a gunoiului

21 Martie 2017

“n sedinta de Consiliu Local de saptamana trecuta, consilierii zalauani au votat in unanimitate proiectul de hotarare privind realizarea a zece puncte subterane de colectare a deseurilor menajere si propunerea spre finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL). Investitia este estimata la 544.539,60 lei.

“n Zalau exista in momentul de fata 90 de puncte de colectare a deseurilor. Anul trecut au fost amenajate doua puncte in varianta subterana. Fata de sistemele supraterane, acestea sunt mai practice pentru ca restrictioneaza accesul persoanelor la containerele de deseuri, imbunatatesc aspectul urban, mirosurile sunt reduse, spatiul este eficientizat. Aceste argumente apar in referatul intocmit de autoritatile locale, care a insotit proiectul de hotarare.
Cele zece noi puncte subterane pe care le are in plan municipalitatea, daca vor veni bani de la Ministerul Dezvoltarii, vor fi amplasate in locatii deja existente, prin inlocuirea punctelor de colectare de la suprafata. Pe lista punctelor de colectare propuse spre a fi modernizate prin aceasta metoda apar urmatoarele locatii: Scoala Simion Barnutiu, in spate; bloc D22, langa

Zalaul cere peste o jumatate de milion de lei  prin PNDL pentru amenajarea a zece  puncte subterane de colectare a gunoiului
Punctul Termic, pe strada Gheorghe Doja; zona centrala, langa parcul Crisan; vizavi de Biserica "Pogorarea Sfantului Duh" Porolissum; langa Liceul Mihai Viteazu, in cartierul Pacii; strada Avram Iancu nr.2, in cartierul Bradet; piata centrala, in spatele Inspectoratului Scolar; Gradinita nr.1, pe strada Gheorghe Doja; bloc D48, tot pe strada Gheorghe Doja; blocurile M6 – M8, in cartierul Bradet.
Suma estimata pentru aceste investitii, spune Primaria, fara containere si fara sistemul hidraulic, pe care "masinile de colectare ar trebui sa-l detina", spune tot Primaria, este de 53.000 de lei cu TVA inclus pentru o platforma, ceea ce inseamna o suma totala de 530.000 de lei pentru cele zece platforme avute in plan.

Vizualizari 3729
Comentarii articol

>

in 21 Martie 2017 7:57

Pana acum le facea AVE, de ce nu investeste Brantner nimic???ALOO Primaria, Cons JUD unde vreti sa ajungem,de ce a-ti stricat ceva ce a functionat.Rusine

>

in 21 Martie 2017 8:09

ALOO PSD,LUAȚI EXEMPLUL PRIMĂRIEI CARE PRODUCE ELECTRICITATE DIN GUNOAIE !!! FACEȚI ȘI VOI CEVA BUN PT. ORAȘ !!!!

>

in 21 Martie 2017 8:37

cat timp suntem condusi de PSD, nu avem la ce ne astepta bun pentru noi, societatea ! Sa vedem cum "rezolva" PSD acsti bani, dupa ce l-au sustinut pe Dragnea si guvernul de "noapte". Bine spus cel de mai sus, 8:09, sa vedem cand astia ROSII o sa gandeasca ceva bun si constructive, nu doar smecherii si tepe ??!

spate; bloc D22, langa Punctul Termic, pe strada Gheorghe Doja;>

in 21 Martie 2017 8:46

bl D22, aici locuieste viceprimarul Balajel ! si sa vezi ca o sa fie nevoie sa-i demoleze astia garajul, sa poata face aceasta investitie ! Nenea viceprimar BALAJEL, pune domnule un bec la acele tomberoane sa vada lumea pe ce calca si unde arunca gunoaiele noaptea, si asa o sa ai si tu lumina in fata garajului, sa nu il mai sparga hotii !

hahahahahaha>

in 21 Martie 2017 20:22

lal

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.