Zalau-Consiliul Local a hotarat: Punctul Termic nr.15 va deveni studio de teatru

4
5556

 

 Zalau-Consiliul Local a hotarat: Punctul Termic nr.15 va deveni studio de teatru

 

Vineri, 15 noiembrie 2019, Consiliul Local Zalau a votat favorabil proiectul de hotarare, initiat de catre primarul Ionel Ciunt, privind incheierea unui protocol de colaborare intre Municipiul Zalau si Asociatia ProTeatru, in vederea promovarii si desfasurarii in comun de activitati culturale in imobilul Punctului Termic nr.15, de langa scoala generala "Gheorghe Lazar". Conform acestui proiect PT va fi transformat intr-un studio de teatru, iar investitia va fi realizata de catre Asociatia "Pro Teatru". Valoarea investitiei confrom reprezentatului asociatiei Darius Prodan este estimata la 50.000 de euro. La finalizarea lucrarilor de amenajare a PT, acesta va reveni cu titlul gratuit proprietarului imobiliului, adica Primaria Zalau. 

CL

La discutiile pe seama acestui proiect, consilierul local PNL Dinu-Iancu Salajeanul a pus problema de ce nu se gasesc solutii, pentru a nu se mai investi bani si a duce teatrul in acel punct termic, care va necesita reparatii si dotari foarte mari si de ce nu s-ar da o utilitate mai mare salii "Transilvania", sau a altei sali detinute de catre Primarie. Consilierul crede ca astfel activitatea de teatru, ar fi in centrul orasului, fiind mai bine pozitionata fata de zona, in care se afla punctul termic. Dinu sustine ca stie, ca nu sunt atatea activitati in Sala Transilvania, astfel ca toti bani se vor duce intr-un punct termic, pentru a aduce scaune, utilitati s.a.m.d..

(Foto consilier PNL, Dinu Iancu Salajeanul)

 Dinu Iancu1

In replica, primarul Ciunt a spus ca "sala Transilvania e folosita aproape la maxim, tot timpul" si ca solicitarea a fost facuta din partea reprezentantului asociatiei pentru acel imobil. Viceprimarul Teodor Balajel a invitat in cadrul sedintei de CL, pe Darius Prodan, reprezentantul asociatiei "Pro Teatru" sa explice pentru ce a ales un astfel de imobil.

(foto Darius Prodan, Asociatia "Pro Teatru")

Darius Prodan1

Explicatia acestuia a fost "pentru ca, noi vrem sa facem acolo, nu doar o sala de teatru , ci o sala studio de teatru, Zalau e un oras mic , unde noi ne-am propus, decat sa jucam o data pe saptamana la sala de 300, 600, mai bine jucam de fapt, de patru ori pe saptamana la sala de 100,150 de persoane. Sala studio are o confuguratie speciala, in principal cam toate orasele, care au un teatru, au si o sala studio. Noi ne-am propus sa o luam pas cu pas si sa facem sala studio, si apoi daca va fi nevoie, cum s-a spus sali mari existasi se pot amenaja, pentru astfel de lucruri." Referitor la Sala Transilvania, Prodan a spus ca aceea nu este o sala de teatru, ca nu are o acustica, din cauza scaunelor nu exista o vizibilitate si ca ar fi mai complicat acolo ca asociatia sa-si desfasoarea activitatea, unde a incercat de altfel sa o faca.

La finalul discutiei, proiectul a primit votul favorabil din partea celor 20 de consileri locali prezenti vineri la sedinta.

COMENTARII

  1. Daaa...Ca și multe sali/birouri din Cladirea Transilvania care sunt " folosite" de plozii celor de la PSD și sala Transilvania este folosita la "maxim" tot de ciuma Rosie.M_ _E PSD!!!

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.