Vom avea, in curand, inca 5 kilometri de autostrada

5
3940

Potrivit CNAIR, Subsectiunea Biharia -Bors va fi finalizata pana la sfarsitul acestei luni.

Subsectiunea Biharia-Bors din Autostrada Brasov-Targu Mures-Cluj -Oradea va fi gata pana la finalul acestei luni, anunta CNAIR.

Cu o lungime de 5,35 kilometri si un cost total al lucrarii de 145,66 milioane lei fara TVA, segmentul de autostrada are fixat ca termen pentru receptia lucrarilor, incepute in iulie 2019, perioada 27-30 iulie. In prezent, se deruleaza etape administrative de prereceptie, precizeaza CNAIR.

Pentru subsectiunea Chiribis-Biharia din Autostrada Brasov-Targu Mures-Cluj -Oradea, in prima zi a lunii august se va emite ordinul de incepere pentru etapa de proiectare. Cu o lungime de 28,55 kilometri, acest tronson ar urma sa fie finalizat in 2022, potrivit CNAIR. 6 luni va dura etapa de proiectare (august 2020-ianuarie 2021), iar 18 luni etapa de executie a lucrarilor (martie 2021-decembrie 2022). Costul lucrarii se ridica la 326.51 milioane lei fara TVA.

Cat despre subsectiunea Zimbor – Poarta Salajului, de pe trosnonul Mihaiesti – Suplacu de Barcau, cu o lungime de 12, 24 kilometri si termen de finalizare anul 2023, luna trecuta a fost semnat contractul cu executantul, iar in august va demara etapa de proiectare. Durata contractului este de 156 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 24 de luni perioada de executie a lucrarilor, 120 de luni perioada de garantie a lucrarilor. Potrivit CNAIR, a fost constituita deja garantia de buna executie a lucrarilor, “urmand a fi emis ordinul de incepere a lucrarilor, conform clauzelor contractuale-estimat sfarsitul lunii iulie 2020″. Valoarea contractului este de 680,40 milioane lei fara TVA.

5 COMMENTS

    • Simplu.La domnii astia le place libertatea de expresie ca si la caine lantu’.Asa ca au introdus obligativitatea mailului, a numelui si a antirobotului in speranta a cat mai putine commenturi,indreptate in general impotriva celor ce-i sponsorizeaza,recte pesede.Au scazut commenturile,a scazut probabil si numarul cititorilor si va scadea si fituica de tot dk nu mai iese pesedeul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here