Voluntarii de la Impact Lego CNS, în sprijinul elevilor din Creaca

0
81

30 de elevi de la Școala Gimnazială ,,Marcus Aurelius” din Creaca au început noul an școlar cu tablete noi-nouțe, pe care vor putea susține ore în mediul online, dacă va fi cazul, grație unei inițiative a tinerilor voluntari ai clubul Impact Lego de la Colegiul Național „Silvania” Zalău.

„Proiectul <Împreună Răzbim>, susținut de clubul Impact Lego CNS, a ajuns la final. Prin intermediul acestui proiect am ajutat 30 de elevi din ciclul primar al Școlii Gimnaziale ,,Marcus Aurelius” din comuna Creaca să poată susține ore în mediul online ca urmare a situției provocate de pandemia de coronavirus. Fiecărui copil i-a fost daruită o tabletă de către Fundația „Noi Orizonturi”, dispozitiv echipat cu jocuri educative, dar și cu aplicații precum Zoom și Google Classroom. Voluntarii clubului au susținut întâlniri frecvente, de două ori pe săptămână, timp de cinci săptămâni, în mediul virtual cu copiii în scopul de a-i pregăti pe micuții școlari pentru orele cu învățătorii lor”, precizează, într-un comunicat de presă, cei de la Impact Lego CNS.

Potrivit sursei citate, în timpul acestor întâlniri au fost desfășurate diferite activități: atât unele de cunoaștere, cât și unele cu scopuri educative, pentru a îmbunătăți abilitatea copiilor de a citi sau de a efectua oprații elementare cu numere.

Pentru a marca sfârșitul proiectului, membrii clubului au organizat joi, 10 septembrie, o mică festivitate, în cadrul căreia le-au oferit copiilor cadouri.

Mișcarea de tineri IMPACT este un club de voluntariat care identifică probleme reale din comunitate și găsește soluții creative pentru rezolvarea lor. Programul Impact este inițiat de către Fundația Noi Orizonturi, iar  misiunea acestuia  este de a promova modele de educație prin experiență de calitate și învățare prin proiecte în folosul comunității. Clubul Impact LEGO activează în cadrul Colegiului Național „Silvania” și la ora actuală numără 42 de voluntari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here