SondajRSS Feed

Volei Municipal Zalau, debut de senzatie în Cupa Challenge

8 Noiembrie 2018

În partida tur din prima faza a competitiei europene, gruparea antrenata de Nikolay Jeliazkov a defilat în Muntenegeru cu modesta Buducnost Podgorica si este ca si calificata în 16-zecimi

Doi ani la rând, Volei Municipal Zalau a dezamagit în cupele europene si a fost eliminata înca din primul tur de MOK Jedinstvo BR?KO (2016) si Benfica Lisabona (2017). Pentru sezonul 2018 – 2019, gruparea de sub Meses si-a propus de la început sa depaseasca câteva faze, mai ales ca si primul adversar care a iesit în cale a fost unul mai modest – Buducnost Podgorica din Muntenegru.
Înaintea acestei “duble” tehnicianul Nikolay Jeliazkov spunea ca echipa sa este superioara vicecampioanei din Muntenegru, dar si Balsa Radulovic tehnicianul de la Buducnost a declarat ca echipa sa are sanse mici în fata zalauanilor.
Diferenta de valoare dintre cele doua echipe s-a vazut la meciul tur din Muntenegru, unde Volei Municipal Zalau a început tare si s-a distantat înca din debutul primului set. A fost 2 – 6, 4 – 8, iar gruparea de sub Meses a condus si la cinci puncte, 5 – 10.
Tehnicianul gazdelor a cerut time-out, în speranta ca Buducnost va putea reveni în joc, dar acest lucru nu a fost posibil, deoarece Volei Municipal a fost superioara la toate capitolele. Gazdele s-au apropiat la doua puncte, 11 – 13, dar zalauanii nu s-au relaxat si s-au distantat din nou. În a doua jumatate a setului, doar formatia zalauana a contat, astfel ca s-a impus în primul set la o diferenta de 9 puncte, 16 – 25.
În setul doi, Buducnost a parut capabila ca poate egala situatia si a început bine, astfel ca a condus cu 8 – 3, 12 – 9 si 15 – 14. De la jumatatea setului, initiativa a fost preluata de Volei Municipal, care s-a desprins la trei

Volei Municipal Zalau, debut de senzatie în Cupa Challenge
puncte, 15 – 18, dupa care a avut avantaj linistitor si si-a adjudecat setul al doilea la trei puncte, 22 – 25.
Muntenegrenii au renuntat la ideea ca mai pot scoate ceva din acest meci, iar în setul trei s-au întrecut în greseli. De cealalta parte, Volei Municipal nu a mai fortat, dar si în aceste conditii a condus în permanenta. A fost 0 – 4 din debut, dupa care la jumatatea setului, Zalaul a avut un avantaj de trei puncte, 10 – 13. Finalul a fost fara istoric si formatia zalauana s-a desprins la cinci puncte, 16 – 21, ca în final sa se impuna la o diferenta de sapte puncte, 18 – 25.
Cam aceasta a fost istoria unui meci în care Volei Municipal Zalau nu ar trebui sa se îmbete cu apa rece, deoarece a avut în fata o echipa extrem de modesta, care a avut în lot multi jucatori tineri, fara experienta.
Dupa un 3 – 0 în Muntenegru nu mai poate fi pusa la îndoiala calificarea, iar returul de martea viitoare se anunt a fi o simpla formalitate.
Am putea linistit sa facem o comparatie cu adversarul de acum doi ani, MOK Jedinstvo BR?KO, când în tur, Zalaul a câstigat cu 3 – 0, dar în retur a dat cu piciorul unei calificari. si atunci, formatia din Bosnia era una modesta precum cea din Muntenegru.
Deja Volei Municipal Zalau se poate gândi la partidele din 16-zecimi, unde o va înfrunta pe Steaua Bucuresti.

Vizualizari 292
Comentarii articol
 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.