Viceprimarul PSD din Fildu de Jos a trecut la PMP pentru a putea candida luna viitoare la functia de primar

3
2385
Viceprimarul PSD din Fildu de Jos  a trecut la PMP pentru a putea candida  luna viitoare la functia de primar

Viceprimarul interimar al comunei Fildu de Jos, Viorel Antal, si-a dat vineri (20 mai) demisia din PSD si din functia de viceprimar si s-a inscris in PMP Salaj, pentru a putea candida la alegerile locale din 11 iunie din partea formatiunii conduse de catre deputatul Liviu Balint.
"n Fildu de Jos au loc alegeri pentru functia de primar luna viitoare, dupa ce fostul primar, Ioan Mangau (PSD) a decedat pe 13 octombrie anul trecut. De atunci, primaria a fost condusa de Mate Tamas, de la UDMR, care a devenit primar interimar, de pe functia de viceprimar. Consiliul Local din Fildu de Jos a decis apoi ca sa-l numeasca pana l alegerile din 11 iunie viceprimar interimar pe Antal Viorel, de la PSD, acum candidat din partea PMP.
Demisia viceprimarului Antal din PSD vine in contextul in care partidul condus de Tiberiu Marc l-a numit pe Albert Nicolae candidat la functia de primar al comunei Fildu de Jos, spulberandu-i sperantele lui Antal Viorel ca va fi candidtul PSD la scrutinul din 11 iunie.
Antal Viorel si-a depus asadar candidatura la functia de primar din partea PMP ieri, 22 mai. Tot ieri, Biroul Electroal de Circumscriptie a validat candidatura lui Antal Viorel din partea PMP Salaj.
"Am ales echipa PMP Salaj pentru ca eu cred in proiectul pe care îl are domnul deputat Balint si echipa sa pentru dezvoltarea Salajului si implicit a comunei Fildu de Jos", ne-a spus Antal Viorel.
"Sunt alaturi de domnul Antal si ii voi oferi tot sprijinul meu pentru a reusi sa dezvoltam impreuna comuna si sa aducem un plus in viata cetatenilor", ne-a spus presedintele PMP Salaj, deputatul Liviu Balint.
În cursa electorala de la Fildu de Jos s-a inscris si Racasan Daniel, de la PNL, care la alegerile din 2016 a strans 19,65 la suta, adica 161 de voturi. Racasan a canddiat si in 2012, cand a strans doar 115 voturi, adica 12,29 la suta. Va mai candida si Balas Mircea, de la ALDE, care la alegerile locale din 2008 a strans doar 14,40 la suta, adica 119 voturi.
Cel mai bine clasat in sondajele interne ale partidelor se afla acum PMP-istul Antal Viorel si PSD-istul Albert Nicolae.
Fiecare candiat a trebuit sa depuna la momentul inregistrarii candidaturii si liste cu semnaturi de sustinere a candidaturii. Numarul minim de semnaturi de sustinere a fost 100, conform legislatiei electorale. Antal Viorel de la PMP a depus 160 de semnaturi, iar Albert Nicolae de la PSD a depus 140 de semnaturi. stop_coloana

Primarul Mangau a murit in octombrie anul trecut

În comuna Fildu de Jos se organizeaza alegeri anticipate partiale dupa ce, anul trecut, pe 13 octombrie, primarul Ioan Mangau (PSD) a incetat din viata la varsta de 55 de ani. Primarul a fost gasit in seara zilei de 13 octombrie 2016 intins pe jos in curtea casei de catre un vecin, care a alertat politia si ambulanta. Din nefericire, medicii de pe ambulantele din Zalau si Huedin prezenti la fata locului nu au mai putut decat sa constate decesul.
Ioan Mangau a fost primar timp de opt ani, reusind sa castige al treilea mandat la alegerile din 5 iunie, cand a avut doar un singur contracandidat. A reusit sa castige alegerile cu 80,34 la suta din voturi (658 de voturi). Primul mandat l-a castigat in 2008 cu 55,4 la suta din voturi (458 de voturi), la diferenta de 280 de voturi fata de contracandidatul sau, Moldovan Gabriel, de la PNL.

UDMR a preluat primaria, PSD s-a ales cu viceprimar

Dupa moartea lui Ioan Mangau, viceprimarul din comuna, Mate Tamas, de la UDMR, a devenit primar interimar. Consiliul Local Fildu de Jos a hotarat anul trecut ca postul de viceprimar sa nu ramana vacant. Astfel au avut loc alegeri in cadrul Consiliului Local pentru desemnarea unui viceprimar. Cele mai multe voturi le-a obtinut PSD-istul Antal Viorel, care a fost viceprimar interimar al comunei jumatate de an.

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.