Viața e minunată!

0
177


Bună să vă fie inima!

Un om veni la un rabin și i se plânse că duce o viață prea aspră: ”Învățătorule, viața mea a devenit insuportabilă. Într-o singură cameră locuim șase inși. Ce să mai fac acum?” Rabinul îi răspunse: ”Tu ai o capra, nu-i așa? Ia-o cu tine în cameră!” Omul crezu că nu a auzit bine: ”Să iau capra cu mine în cameră?” ”Fă cum ți-am spus, îi răspunse rabinul. Apoi, peste o săptămână de zile, vino din nou la mine!”

Peste o săptămână, omul, posomorât și descurajat, veni la rabin și-i spuse: ”Nu mai pot rezista, capra miroase îngrozitor!” Rabinul îi spuse:” Mergi acasa și du capra în staul la locul ei. Apoi, peste o săptămână, vino din nou la mine!” Săptămâna trecu repede. Când veni la rabin, fața omului strălucea de bucurie: ”Viața e minunată, învățătorule. Ne bucurăm pentru orice minut! Capra nu ne mai crează probleme. Suntem numai noi șase!”

Fr. Daniel Ciobanu (Să educăm prin pilde și povestioare)

Dragilor, pentru că și umorul e un dar de la Dumnezeu, vă încredințez această scurtă pildă care, întrebuințându-se de nota hazlie, ne invită la o meditație mult mai profundă asupra vieții noatre. Să ne fie de bun folos!

O zi minunată! Pace și bine!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here