Vezi ce sanctiuni se aplica daca treci pe culoarea rosie a semaforului

5
1493

 

Vezi ce sanctiuni se aplica daca treci pe culoarea rosie a semaforului

Inspectoratul Judetean de Politie Salaj a comunicat marti, 10 septembrie 2019, ca in perioada 1 ianuarie-31 august 2019, politistii rutieri au organizat 16 actiuni, ce au avut ca scop constientizarea conducatorilor auto cu privire la riscurile la care se expun în situatia în care încalca regulile de circulatie referitoare la semnificatia culorilor semafoarelor electrice aflate în functiune. În urma activitatilor desfasurate de politisti au fost aplicate 85 de sanctiuni contraventionale si au fost retinute, în vederea suspendarii, tot atâtea permise de conducere.

IJPS mai comunica ca daca nu se respecta semnificatia culorii rosii a semaforului electric, conducatorul unui autovehicul gasit in aceasta situatie este sanctionat cu amenda prevazuta în clasa a II-a de sanctiuni, respectiv 4-5 puncte amenda, iar ca masura complementara, permisul de conducere se suspenda pentru o perioada de 30 de zile.

Daca din cauza nerespectarii acestei reguli de circulatie se produce un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, soferul este sanctionat cu amenda prevazuta în clasa a III-a de sanctiuni, respectiv 6-8 puncte amenda, iar permisul de conducere se suspenda pentru o perioada de 60 de zile.

De asemenea, în situatia producerii unui accident de circulatie din cauza acestei abateri, se întocmeste dosar penal si permisul de conducere se retine pâna la solutionarea cauzei.

COMENTARII

  1. si te trezesti cu ei ca fac manevre imprevizibile?! Mai ales in sensurile giratorii?! Alo, instructorii de scoala de soferi, invatati-va cursantii sa semnalizeze schimbarea directiei de mers!

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.