Vecinii unguri au terminat Autostrada M4 si ne asteapta la Bors

4
2414

Autoritatile din Ungaria au anuntat ca au terminat Autostrada M4 Budapesta-Nagykereki, cea care se leaga cu autostrada A3 la Bors.

Luni, 6 iulie, prefectul judetului Bihor, Dumitru Tiplea, a participat la reuniunea bilaterala in domeniul infrastructurii rutiere dintre Romania si Ungaria, care a avut loc in Oradea. in cadrul sedintei grupului de lucru romano-ungar pentru conectarea autostrazilor s-au discutat proiectele de infrastructura de la granita romano-maghiara, iar ulterior a avut loc o inspectie in teren, la noul punct de trecere al frontierei din Nagykereki.

Punctul de trecere a frontierei romano-ungare la interconectarea autostrazilor A3 din Rom`nia si M4 din Ungaria, care a fost stabilit intre localitaţile Bors si Nagykereki, va beneficia de dotari moderne, in prezent lucrandu-se la baza contractuala a acordului bilateral de deschidere a noului punct de trecere a frontierei intre Romania si Ungaria si fiind demarata procedura de predare a lucrarilor pe sectorul Autostrazii M4 Budapesta-Nagykereki, a anuntat, ‘ntr-un comunicat de presa, intr-un comunicat, Prefectura Bihor.

Dupa ce partea maghiara a prezentat stadiul lucrarilor pe sectorul Autostrazii M4 Budapesta-Nagykereki, care se conecteaza cu Autostrada A3 la granita cu Romania, precizand ca pentru sectorul respectiv a fost demarata deja procedura de predare, partea roma`na a explicat ca sectorul 3C3 din Autostrada Transilvania este finalizat in proportie de 99 la suta, in avans cu o luna fata de termenul estimat si urmeaza sa fie predata in urmatoarele doua saptamani.

Reprezentantii CNAIR au mentionat ca in ultima luna au fost incheiate inca doua contracte pentru doua sectoare din A3, respectiv Biharia-Chiribis si Poarta Salajului-Zimbor. De asemenea, alti 45 de kilometri de autostrada sunt in stadiu avansat al procedurii de achizitie publica si pentru inca 50 de kilometri vor fi demarate procedurile de licitatie pana la finalul lunii iulie. Reprezentantii CNAIR au declarat ca se urmareste ca intreg aliniamentul Autostrazii Transilvania, finantat din fonduri europene, sa se afle in executie in anul 2021.

Delegatia romana a anuntat intentia de a depune o solicitare oficiala catre autoritatile maghiare privind comercializarea de vignete la punctul de trecere al frontierei din Nagykereki. Partea romana a solicitat, de asemenea, ca punctele de trecere ale frontierei Bors si Nagykereki sa functioneze simultan, pana la finalizarea bretelei care va lega Autostrada A3 de Centura Ocolitoare Oradea, pentru a nu crea aglomerari in trafic.

intalnirea a continuat cu prezentarea stadiului implementarii Drumului Expres Satu Mare-Oar (Csenger), finantat din fonduri europene, pentru care urmeaza sa fie semnat contractul de elaborare a studiului de fezabilitate si proiect tehnic.

Un alt subiect abordat a fost stadiul implementarii Drumului Express M49 din Ungaria, care se va conecta cu Autostrada A3 in judetul Salaj, partea maghiara anuntand ca a fost stabilita o intalnire dedicata acestui proiect.

4 COMMENTS

  1. …..Si noi ii asteptam cu o “autostrada” de 5.5 km, care se va descarca intr-un drum national cu o banda pe sens deja aglomerat. Atat va fi gata anul acesta, restul – la anu’ si la multi ani!

  2. Prosteala prostilor din Romania de catre ciumatii cacanii , rosii etc cu autostrazile din tara . Nici macar urmasii urmasilor nostri nu vor beneficia de autostrazi , caci atunci se vor folosi teleportarea si alte mijloace cosmice de transport !

  3. Nu conteaza , pe desenele guvernantilor noi avem mai multe autostrazi ca si ungurii. La not conteaza mai mult gindul nu fapta!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here