SondajRSS Feed

Vasile Aciu este salvatorul brandului 'Palinca de Zalau'

7 Martie 2019

Dupa patru ani de activitate, Palinca de Zalau produsa de Aciu este pe piata cu o valoare a vanzarilor de 160.000 de lei in 2018

Antrepremorul salajean Vasile Aciu, din Bocsita, a fost przentat zilele trecute de prestigioasa publicatie Ziarul Financiar, in cadrul unei rubrici privind afacerilor de succes. Datele despre business-ul lui Aciu sunt uimitoare. A infiintat in 2014 compania V. & T. Fructalco Exim, prin care produce palinca sub brandul Aciu – Palinca de Zalau. Dupa patru ani de activitate a ajuns in lantul de magazine Auchan, in câteva aeroporturi, dar si in câteva magazine specializate din tara si a avut vânzari de 160.000 de lei in 2018, potrivit ZF.
Pana prin 2012, in Salaj era un singur antrepozit fiscal pentru palinca, la Pria. Cine obtinea certificat de la acest antrepozit putea comercializa lichidul incolor care tine margele sub brandul Palinca de Salaj. Antrepozitul i-a stat cuiva in gât si a fost desfiintat. Asa ca desi este atestata documentar de mai bine de patru secole, palinca de Salaj nu s-a mai putut vinde. A incercat Asociatia Producatorilor de Palinca din Salaj sa puna pe picioare un nou antrepozit, dar hatisurile birocratiei sunt

Vasile Aciu este salvatorul brandului \'Palinca de Zalau\'
mari si dese la noi.
Vasile Aciu, proprietar al unei palincii in Bocsita, comuna Hereclean, membru al Asociatia Producatorilor de Palinca din Salaj, s-a zbatut aproape doi ani pentru a pune pe picioare un antrepozit in domeniul bauturilor alcoolice. A cheltuit bani seriosi pentru obtinerea a zeci de autorizatii si construirea locatiei, dar nu regreta. Acum produce palinca cu o tarie de 50 de grade, dupa procedeul traditional si o ambaleaza in sticle speciale, care la rândul lor sunt puse in cutii cu un design aparte. Numele produsului este „Aciu - Palinca de Zalau”. Având antrepozit fiscal, Vasile Aciu s-a declarat preocupat inca de la inceput de diversificarea gamei de palinci si din alte fructe, precum perele, in special cele padurete, gutui si mere.

Vizualizari 4161
Comentarii articol

>

in 7 Martie 2019 7:57

Felicitari dl. Vasile pentru reusita si pentru ca ai readus Salajul pe harta Romaniei cu produse traditionale

>

in 7 Martie 2019 11:29

Felicitari\r\n

>

in 7 Martie 2019 12:43

Norocul lui ca am baut toata palinca an de an,nu am apucat sa ma mandresc cu ea,altfel...la ce palinca am in camara(inca un pic)tot de salaj....era poza mea pe pagina.....am spus-o in forma de amuzament,sa nu se creada ca fac misto,felicitari ii doresc si eu....toate cele bune(Ps :- faza cu palinca e adevarata)

>

in 7 Martie 2019 12:48

Antrepozitul de la Pria nu era pt productia de palinca desi asta a fost pacatul care l-a savarsit.Deci singurul element caruia i-a stat in gat a fost cadrul legal pe care nu l-a respectat respectivul antrepozit.E prea complicat sa va documentati?

>

in 7 Martie 2019 15:26

Felicitāri,dragul meu frate!!!

>

in 7 Martie 2019 18:39

Speculă! La fel de bună se găsește la mai puțin de jumătate din prețul acesteia.

>

in 7 Martie 2019 23:06

Nici treaz nu pricepi mult din articolu asta, daramite putin obosit !\r\nDeci are omu brend, are cazan, are 12 maini(el, nevasta, soacra, pruncii), are cazi, are lemne, are crashma, are shor, n-are pruni. Da cat ii litaru la aciu ? vinde si la Kafland ?

>

in 18 Martie 2019 9:45

Domnule Bălăjel lăsați poveștile și promisiunile că suntem sătui. Deocamdată înafara de un sfert de bulevard nu se vede nimic. Zona Astralis e un dezastru. Acuma ii mai mutați și pe oamenii străzii acolo, sa o distrugă complet. Pt Ciobanca faceți asta? Câtă minte aveți....

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.