SondajRSS Feed

Au violat o batrana de 81 de ani sub ochii sotului ei, pe care l-au batut mar; au luat apoi toti banii batranilor

Varga si Grebanar merg putin la puscarie pentru crima cu care au ingrozit Salajul in toamna

9 Ianuarie 2018

Judecatoria Zalau s-a pronuntat vineri, 5 ianuarie, in dosarul penal inregistrat în data de 2 noiembrie 2017. Pe scurt, fapte pe care-ti vine greu sa crezi ca le poate face cineva. Sa le prezentam insa asa cum au fost ele si sa spunem ca faptasii, Varga Olimpiu si Grebanar Alin, au primit 5 ani si 10 luni de incisoare, primul, si 4 ani de inchisoare cel de-al doilea. Un al treilea, care i-a ajutat, Kerezsi Attila, a primit doar o pedeapsa de un an si patru luni cu suspendare.

Urat ca intr-un film de groaza

In noaptea marti spre miercuri, 5 spre 6 septembrie 2017, in localitatea Diosod, comuna Hereclean, a avut loc o talharie care a ingrozit comunitatea. Trei barbati de etnie roma, toti pana in 30 de ani, Varga Olimpiu, Grebanar Alin si Kerezsi Attila, sarbatoreau ziua de nastere a lui Varga Olimpiu, ocazie cu care s-au imbatat crita. La un moment dat au ramas fara bani de bautura, iar lui Olimpiu Varga i-a venit ideea sa mearga peste niste batrani despre care stia ca au bani. Zis si facut. S-au urcat toti trei in masina condusa de Kerezsi Attila si au mers peste cei doi batrani, Pusok Ioan si Magdalena, de 79 si de 81 de ani, care locuiesc in Diosod, comuna Hereclean. Au sarit gardul, au spart un geam de la usa de la intrare si au intrat in casa. Le-a iesit in fata batranul Pusok Ioan, moment in care Grebanar Alin l-a lovit si l-a obligat sa-i dea toti banii din casa, adica suma de 700 de lei. Apoi, Varga Olimpiu a violat-o pe batrana Pusok Magdalena, chiar sub ochii sotului ei, dupa care s-au facut nevazuti. Au plecat inapoi la petrecere. Batuti, cu banii luati si inspaimantati, cei doi varstnici au sunat la politie cand au scapat de agresori.
Politistii Sectiei de Politie Rurala 1 Zalau, seful de post din Hereclean, echipe de politisti si criminalisti de la Zalau au mers in zorii zilei de 6 septembrie in Diosod, unde au facut cercetari, au luat amprente si au prins urma talharilor. Au reusit sa-i identifice pe cei trei si i-au retinut 24 de ore in Centrul de arest preventiv. A doua zi, pe data de 7 septembrie, doi dintre talhari au fost prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile si retinuti in arestul de la IPJ Salaj.
Au trecut patru luni de la atacul

Varga si Grebanar merg putin la puscarie pentru crima cu care au ingrozit Salajul in toamna
grotesc al celor trei, timp in care cei doi batrani au decedat. Si nu-i exclus sa se fi dus degraba pe cealalta lume, cu lehamite dupa ce au patit ce au patit, si din cauza suferintelor si a stresului provocat.

Legea-i blanda cu violatorul si talharul

Sentinta pronuntata vineri il condamna pe Varga Olimpiu la 4 ani închisoare pentru tâlharie calificata, la 4 ani si 6 luni închisoare pentru viol si contopeste cele doua pedepse, aplicand pedeapsa cea mai grea, de 4 (patru) ani si 6 (sase) luni închisoare, la care se adauga un spor de o treime din cealalta pedeapsa aplicata, si anume 1 (unu) an si 4 (patru) luni închisoare, inculpatul având de executat în total 5 (cinci) ani si 10 (zece) luni închisoare. I se deduce din durata pedepsei durata retinerii si a arestului preventiv de la data de 7 septembrie 2017 pana la pronuntare.
Grebanar Alin este condamnat la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru tâlharie calificata în stare de recidiva postexecutorie si I se deduce din pedeapsa durata retinerii si a arestului preventiv de la data de 7 septembrie 2017 pana la pronuntare
Kerezsi Attila a primit 1 (unu) an si 4 (patru) luni închisoare cu suspendare pentru complicitate la furt calificat si va munci 80 de zile in folosul comunitatii în cadrul Parohiei ortodoxe Samsud sau în cadrul Primariei Samsud.
Potrivit unor surse din cadrul anchetei, pedepsele pronuntate sunt destul de blande, raportat la legea penala veche, care prevedea cel putin 10 ani de inchisoare pentru asemnea fapte de o gravitate foarte mare. Daca facem un calcul simplu, din cei 5 ani si 10 luni, cat a primit Varga Olimpiu, inculpatul s-ar putea sa execute vreo trei ani. O fi mult, o fi putin, pentru ce a facut?

Vizualizari 6986
Comentarii articol

>

in 9 Ianuarie 2018 0:28

multumim PSD.

>

in 9 Ianuarie 2018 1:17

Noi P(artidul) S(scursurilor) D(delincventilor) nu consideram ca un viol, o crima, furtul din banul public e ceva grav. Si noi suntem pana la urma niste oameni ca si voi, cu totii mai gresim.

>

in 9 Ianuarie 2018 4:40

Jupuiti de viu ....

>

in 9 Ianuarie 2018 8:00

Acestor nemernici nu numai ca li sau dat pedepse mici,\r\ncei ce fac ce au facut ei trebuie spanzurati.Cum sa i-ti bati joc de niste batrani lipsiti de aparare?Trezitiva cei care faceti legile dati pedepse pe masura ca macar de frica sa nu faca asemenea grozavii.Suntem sub papucul violatorilor,hotilor,agresivilor legea e de partea lor.\r\nIncepem sa ne para rau dupa legile dinainte de 1989 atunci aveai mai mare siguranta.

>

in 9 Ianuarie 2018 8:29

pedeapsa e prea mica pentru asemenia fapte mai ales ca cei doi au decedat

>

in 9 Ianuarie 2018 8:31

pedeapsa e prea mica pentru asemenia fapte mai ales ca cei doi au decedat daca vor iesi vor comite inapoi astfel de fapte

IN TEAPA CU VIOLATORII !!!>

in 9 Ianuarie 2018 8:48

Asta merita cu varf si indesat .La fel merita si cei care dau legile in favoarea infractorilor.

>

in 9 Ianuarie 2018 8:51

La fel sa pateasca judecatorul la batranete....

>

in 9 Ianuarie 2018 9:07

Tiganii sunt protejati de sistem, sunt masa de manevră electorala. Daca erau români pedepsele se dublau.

>

in 9 Ianuarie 2018 13:55

Un milion de ciori, o singură soluţie, Antonescu !

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.