SondajRSS Feed

Filmul turnat in Sălaj cu actori sălăjeni
dă prima lovitură la un festival internaţional

“Usturoi” rulează
cu casele de bilete inchise

17 Octombrie 2014

În cadrul Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj, miercuri seara a avut loc lansarea filmului “Usturoi”. Evenimentul s-a desfăşurat la Cinematograful Florin Piersic (fost Republica) în prezenţa a peste 1.000 de spectatori. Casele de bilete au fost închise cu două zile în urmă, pentru prima dată de la inaugurarea cinematografului. Sala a devenit neîncăpătoare, multă lume a stat în picioare sau chiar pe jos. La eveniment a participat şi Emil Boc, primarul Clujului. După vizionare au avut loc dialoguri între spectatori şi realizatorii filmului.

Lung-metrajul “Usturoi” a fost turnat în mare parte în Sălaj (Treznea, Moigrad, Buciumi, Pusta Agrijului, Agrij, Gârcei) în perioada mai-iunie 2012. Este primul film independent, turnat cu voluntari. Filmul este o coproducţie româno-americană scris şi produs de Radu Bazavan şi regizat de Lucian Alexandrescu, un român născut la Sibiu, cu domiciliul în SUA. Într-o scurtă discuţie avută cu “creierul” filmului, Radu Bazavan, acesta îmi spunea că a fost încântat de frumuseţea plaiurilor sălăjene şi mai ales de ospitalitatea localnicilor. În distribuţia filmului îi găsim pe copiii Darius Stoica (Eremia) din Jibou şi Sebastian Topan (Nicuşor) din Gîrbou. Personajul care dă titlul filmului Usturoi este întruchipat de Tibi Covaci, solist instrumentist al ansamblului “Porolissum” din Zalău. Îi mai găsim pe Nicu Varga din Pustă, care este şeful clanului Ceapă, pe cunoscutul comic Ioan Seleşi, care joacă rolul unui Chaplin local, pe Istvan Kanalas din Borla, pe renumitul bucătar Mircea Groza, pe Alina Crângău şi Răzvan Dragoş.

“Usturoi” rulează <br>cu casele de bilete inchise

Poveste simplă despre vise şi prietenie
Povestea este cât se poate de simplă. Doi copii, unul român, altul ţigan sunt prieteni foarte buni. În aşezarea lor sunt două clanuri rivale, Usturoi şi Ceapă. Fiul lui Ceapă este îndrăgostit lulea de fata lui Usturoi, un clan putred de bogat. Ceapă este un copil sărac, singura avere a familiei fiind o salbă de galbeni. Copiii pun la cale un plan: să facă rost de bani pentru ca Usturoi să-i bage în seamă pe cei din clanul lui Ceapă şi tinerii să se căsătorească. Planul cel mai viabil pentru ei este să se ducă la Hollywood să devină actori. Numai că în loc de Holywood ajung în Cluj Napoca. Peripeţiile prin care trec până a ajunge în urbea de sub Feleac sunt spumoase. Planurile lor de a deveni actori sunt spulberate şi, ca toţi copii fugari, sunt aduşi acasă cu maşina poliţiei.
Usturoi iese în lume la festivaluri internaţionale
Usturoi este un film de o originalitate rară, un film despre prietenie, neîncărcat comercial, sincer. Putem fi mândri că este o producţie “made in Sălaj”. A fost acceptat la festivalurile de film New York Independent Film Festival şi Boston Kids.
Celor doi copii actori, Darius Stoica şi Sebastian Topan, li s-au decernat miercuri seara premii speciale din partea juriului Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj.

Vizualizari 2229
Comentarii articol

>

in 17 Octombrie 2014 14:56

Lauda de sine miroase a... usturoi. Am reținut că este un film-legumă. Dar să spui că pentru prima dată

Noi Locuri de Munca !>

in 20 Octombrie 2014 14:21

2 Operatori PC Isteti si Seriosi ! Oferta serioasa de locuri de munca ! Suntem deja un fenomen in extindere, pentru ca oamenii se conving zilnic de seriozitatea noastra! Oferim din start contract legal si dovada platii! NU e MLM si NU e joc piramidal! Lucrati lejer 3 ore pe zi si castigati 300 dolari lunar, ca operator online! Pentru detalii, trimiteti textul

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.