SondajRSS Feed

USR Salaj face o analiza a metodei PSD - saracirea propriilor alegatori

27 Iunie 2018

Salajul se inscrie exemplar in randul judetelor in care se voteaza PSD si se traieste din ce in ce mai prost, reiese din analiza USR, bazata pe date preluate din Ziarul Financiar

USR Salaj face publica o analiza care arata ca "in anii în care PSD sustine ca am avut cea mai mare crestere economica, PSD si Dragnea si-a saracit tocmai propriul electorat".
"PSD si-a axat discursul politic pe cresterea nivelului de trai al pensionarilor, al celor cu venituri mici si pe ideea ca toti românii trebuie sa traiasca mai bine, nu numai electoratul de dreapta. A urmat un val de majorari salariale pentru bugetari, cresterea pensiilor, dublarea salariului minim pe economie (o treime din salariatii din România sunt platiti cu salariul minim), sau scaderea TVA. Toate aceste masuri au fost luate fara o dezvoltare REALa a economiei. De unde au venit banii pentru aceste masuri? Totul s-a facut si s-a platit prin cresterea datoriei publice (cu o suma mai mare decât cea pe care a luat-o guvernul de la FMI la începutul crizei economice, 20 miliarde de euro) si prin scaderea investitiilor publice, care este lucrul cel mai devastator pe termen mediu si lung pentru dezvoltarea economica a României", subliniaza din start analiza USR Salaj.

Marile orase concentreaza toata economia,
iar restul Romaniei se zbate in saracie

"Asa cum se arata într-o analiza a Ziarului Financiar, aceasta crestere economica (a nu se confunda dezvoltarea economica cu cresterea economica) nu a fost împartita uniform la nivelul întregii tari, ci, dimpotriva, a dus la o majorare si mai mare a dezechilibrelor economice dintre marile orase si celelalte.
75% din businessul din România se desfasoara în 10 judete care angajeaza 80% din forta de munca de la nivel national.
Principalii beneficiari ai acestor cresteri economice au fost marile companii, corporatistii, judetele si orasele care au reusit sa atraga investitii straine", remarca USR Salaj.

Inapoiere tehnologica, educationala si de infrastructura
în judetele in care populatia voteaza constant PSD

La polul opus, judetele cele mai slabe economic: Salaj, Mehedinti, Caras-Severin, Giurgiu, Teleorman, Vrancea sau Vaslui, unde electoratul a votat si voteaza masiv cu PSD, AU SaRaCIT. Aceste judete au atras si cele mai mici investitii straine, iar rezultatul se vede printr-o înapoiere tehnologica, educationala si de infrastructura.
Concluzia analizei: ,,Guvernele PSD au taiat investitiile publice si au saracit si mai mult tocmai propriul electorat, pe cei care îi voteaza si îi tin la putere. Este revoltator sa vezi cum liderii principalului partid de guvernamânt, si cel mai mare partid politic din 1990 încoace, provin din zonele cele mai slabe economic si în doua decenii de politica nu au fost în stare sa le ridice, nici din punct de vedere al educatiei, si nici din cel al resursei umane.,,, constata USR Salaj in analiza sa.

Salajul bate toate topurile negative, alaturi
de Teleorman, Vaslui, Gorj si Mehedinti

"Haideti sa vedem care este situatia în Salaj, de fapt ce a facut PSD pentru judetul, singurul din Transilvania, care a vota

USR Salaj face o analiza a metodei  PSD - saracirea propriilor alegatori
t cu PSD si la primaria celui mai mare oras si la Consiliul Judetean; un partid social-democrat, un partid cel putin afisat de stânga, teoretic orientat spre nevoile oamenilor, un partid care se pare îsi uita tocmai alegatorii cei mai fideli:
• Ultimul judet din regiune în ceea ce priveste economia si agricultura
• Suntem pe ultimul loc în clasamentul judetelor unde economia merge în regres (5 % scaderea cifrei de afaceri ale firmelor)
• Salajul are cel mai mare numar de someri din Transilvania
• Salajul are numai în mediul rural someri cât au judetele Arad si Bistrita la un loc
• Cea mai mica crestere a PIB din regiune si printre cele mai mici din tara (sub 2,5%)
• În judetul Salaj sunt cei mai multi analfabeti din întreaga Transilvanie (1,84 la suta din totalul populatiei)
• În Salaj mai sunt înca, în secolul 21, 15.000 de locuinte în care nu exista nici macar bucatarie
• Avem 6 comune în topul saraciei nationale
• Peste jumatate din populatia stabila a judetului este inactiva economic
• Doar 26 la suta dintre terenuri sunt lucrate de exploatatii agricole
• În regiunea Nord-Vest suntem judetul cu cei mai multi beneficiari de venit minim garantat raportat la populatie.
• 25% din salajeni traiesc la limita saraciei
• Investitiile s-au înjumatatit în Salaj în ultimii ani
• Cel ma subdezvoltat judet din regiune în ceea ce priveste infrastructura, ultimul în ceea ce priveste constructia de locuinte (în scadere cu 30% în ultimii ani) sau facilitati normale precum apa, canalizare sau gaze
• Cel mai mic salariu mediu brut din regiune si cu 20% mai mic decât media pe tara
• Penultimul loc din judetele tarii în ceea ce priveste unitatile de comert modern prezente în judet (0.5% din totalul unitatilor)
În toate aceste clasamente, Salajul se afla pe ultimele locuri alaturi de Teleorman, Giurgiu, Gorj, Mehedinti, Vrancea sau Vaslui", este tabloul judetului, prezentat in analiza USR Salaj.

Judetele PSD merg in directia opusa dezvoltarii

"Harta de bussines realizata de Ziarul Financiar, arata de fapt dezvoltarea Romaniei, si sustine realitatea: judetele care voteaza constant PSD sunt judetele cele mai sarace. si din pacate distanta fata de celelalte judete se mareste la fiecare patru ani…
Pentru judetul Salaj (si nu numai), PSD nu a fost o solutie pentru dezvoltare si modernizare. si nici pentru tara. Mai ales acum, când principala preocupare a partidului este macelarirea justitiei si scaparea liderului Liviu Dragnea cu orice pret de justitie", este concluzia Gabrielei Carmen Olar, presedinte Uniunea Salvati România Filiala Salaj.

 

Vizualizari 2149
Comentarii articol

>

in 27 Iunie 2018 0:23

Trist dar adevărat. Aviz votanților PSD. Nu va mai bateți joc de viitorul copiilor noștri. Ajunge! Am văzut cu toții ce înseamnă PSD pt județul Sălaj!

>

in 27 Iunie 2018 6:40

Vezi de treaba 0 23.Le mai da ca de imprumutat sta jidovu dupa colt sa ti deie cat vrei.Garantii inca avem si-i doare-n baston ca lasa tara datoare la stranepoti.Obiectivul e sa scape de puscarie care trebe,restu....

>

in 27 Iunie 2018 7:12

Orice a-ti spune voi ziaristi subordonati PNL-ULUI sau voi cativa care comentati negativ,PSD-ul are oameni de valoare,numai ca nu sunt pusi acestia la treaba.Necazul forte mare este ca in present exista o conducere catastrofala atat ptr PSD cat si pentru tara sim popor si acestia trebuie sa plece imediat cu baroni locali cu tot iar averile lor furate de la popor trebuiesc confiscate imediat si acest lucru este posibil chiar in baza legilor existente,Opozitia nu face nimic in frunte cu presedintele tarii,dau numai din gura acuzind personae sesizind DNA-ul de parca ei ar fi SFINTI.Pe mine nu ma ajuta cu absolut nimic ca x sau y intra la puscarie,ptr.evaziune trebuie recuperate prejudicial cu dobanda si penalizarile legale si sa le dam de lucru.Atunci scad costurile ptr stat avem locuri de munca si in final statul castiga.Ex voi stiti cat pierde statul cu dosarul deschis la Iliescu si tovarasi sai,mi;ioane de EURO.iar procurorii de caz vor pierde vremea SI VOR IMCASA bani f multi de la stat pe degeaba.Concluzia avem multi politicieni si ziaristi de 2 bani sa nu zic altceva

>

in 27 Iunie 2018 7:15

Gașca PSD de la București și Sălaj și-su bătut joc de Sălaj

>

in 27 Iunie 2018 7:17

PSD-erbedei o adunatura de Gunoaie Penale Rebuturi a Societați.

ala de la 7 si 12>

in 27 Iunie 2018 7:34

te as vedea cum ai vorbi nemernicule daca copilul tau ar fi fost impuscat la lovitura de stat din 1989 .Nici teapa lui Vlad Tepes nu e suficienta pentru ai pedepsi cu moartea pe iliescu si tovarasii lui .Poporul roman merita sa afle adevarul despe 1989 iar vinovatii sa plateasca cu varf si indesat ,indiferent cat ar costa acest lucru.

>

in 27 Iunie 2018 8:01

Poporul roman a infaptuit revolutia,tot el a fost de acord sa-l impuste pe Ceausescu,ce s-a intamplat in acele zile sunt pagube de revolutie.Ca tara a incaput apoi pe mana oportunistilor si hotilor, cam asta ar trebui sa ne preocupe pentru ca multi dintre noi i-am crezut si i-am pus conducatori.ABSOLUT TOTI AU DEZAMAGIT.

>

in 27 Iunie 2018 8:11

jos psd , gasca de tradatori, si jefuitori....

>

in 27 Iunie 2018 8:25

PSD este un grup infractional organizat si ar trebui scos in afara legii.

>

in 27 Iunie 2018 8:54

OARE NU VA APĂREA UN PARTID NOU ,CU OAMENI ONEȘTI ȘI COMPETENȚI,CARE SĂ NE SCOATĂ DIN MIZERIA ASTA ?CRED CĂ PÂNĂ POPORUL NU PUNE PICIORUL IN PRAG,CA IN *89,NU SCĂPĂM DE ACEȘTI MAFIOȚI !!!!!

>

in 27 Iunie 2018 8:56

Sub conducerea PSD, Salajul a ajuns printre cele mai sarace judete din tara. Asta este politica ciumetilor rosii la nivel national. Veti vedea ca in orasele si judetele conduse de pesedisti, saracia este la ea acasa. Dintotdeauna PSD a incercat sa controleze anumite categorii sociale, pentru a-si crea o masa de votanti fideli. Oamenii saraci sunt cel mai usor de manipulat si cumparat cu diverse pomeni (sacose cu alimente, ajutoare sociale, mariri de pensii etc.). PSD este votat de oameni cu venituri mici, cu educatie putina si fara prea mult discernamant (oameni naivi). Niciodata PSD nu a dorit sa dezvolte aceasta tara, pentru ca atunci ar fi pierdut multe voturi.

>

in 27 Iunie 2018 9:12

Nici o zi fara faptele de vitejie ale ISSIS-USR. Si ce daca au spus ei care sunt un zero barat.Incap toti intrun lift mic, mic.

>

in 27 Iunie 2018 9:39

PSD-ul are oameni de valoare ,o afirmatie fara suport atita timp cit in Salaj toate institutiile publice sunt conduse de membri PSD. Mai mult si celelalte functii de sefi servicii si sef birou sunt ocupate de talibanii PSD-ului. Toate angajarile din ultimii 2 ani s-au facut doar pentru simpatizantii lor dar daca nu este competenta profesionala nu sunt nici rezultate. Cum este posibil ca o persoana din conducerea unei institutii publice sa nu stie sa lucreze pe un calculator sau sa nu cunoasca legislatia in domeniu.

>

in 27 Iunie 2018 9:53

Cum pot vorbi atit de urit acest nemernici sa nu spun mai urit! ca sa dau dovada!de analfabet; aici sa nascut si crescut Ciolos, Bodea, Maniu, Coposu, Barnutiu, Ardeleanu, Opris, Abraham, Vass, Helvic,Puscas, astia sunt Analfabeti ? Ce mare rusine pentru acest partid de adunaturi !!!

>

in 27 Iunie 2018 10:09

Nu pot sa ma cobor la nivelul de gindire ptr cel de la 7,34,probabil daca nu sigur ai nivelul de pregatire a unuia din evul mediu.Pe Ceausescu nu l-a condamnat la moarte poporul .Tu dute si voteaza pe cei de la PNL DAR NU FACE ASTFEL DE AFIRMATII mai ales ca TU nu stii ce este o REVOLUTIE si asta mai ales la romani,TU nu vezi cum se reclama unul pe altul ptr ciolan,in loc sa-si faca treaba de politician la puetre sau in opozitie,de aceea au ajuns procurorii o supraputere in Romania,in ce tara democratica mai vezi asa ceva.Ex.chiar trebuia sa ne arate la televizor cum pun in plina strada catusele si mai ales la femei,prezentau pericol public erau criminali. LA unul care face un viol nu-I pune catusele la televizor.ci le punem la aia mari ca sa ne dam grande,asa ca te rog mai citeste si o carte nu numai ziare de scandal sau ANTENA 1 etc.

Psd = crima organizata >

in 27 Iunie 2018 10:30

Cat de putred poți sa fii încât sa susții ca psd are oameni de valoare ? Oricare ar fi avut un gram de conștiința ș ar fi lepădat de hoțul suprem dracnea, cum sa susții unu care a furat de la gura copiilor amărâți ? Cum sa susții unu care a făcut din Teleorman cel mai sărac judet în timp ce el este cel mai bogat om ( poațe din tara) nici Pământul sa nu va primească pt ca țineți poporul în sărăcie și va bateți joc de noi ! Avem cea mai scumpa motorina din Europa , cele mai scumpe alimente , gazul curentul la fel , ca sa aibă ei de unde fura ! Zero investiții , au dat 3 lei și au luat înzecit ! Rusine gunoier care îi mai susțineți !bravo USR ! Singurul partid cu coloana vertebrala!

Psd = crima organizata >

in 27 Iunie 2018 10:30

Cat de putred poți sa fii încât sa susții ca psd are oameni de valoare ? Oricare ar fi avut un gram de conștiința ș ar fi lepădat de hoțul suprem dracnea, cum sa susții unu care a furat de la gura copiilor amărâți ? Cum sa susții unu care a făcut din Teleorman cel mai sărac judet în timp ce el este cel mai bogat om ( poațe din tara) nici Pământul sa nu va primească pt ca țineți poporul în sărăcie și va bateți joc de noi ! Avem cea mai scumpa motorina din Europa , cele mai scumpe alimente , gazul curentul la fel , ca sa aibă ei de unde fura ! Zero investiții , au dat 3 lei și au luat înzecit ! Rusine gunoier care îi mai susțineți !bravo USR ! Singurul partid cu coloana vertebrala!

>

in 27 Iunie 2018 10:43

Am votat si voi vota intodeauna cu PSD singurul partid care se gandeste si la oameni nu doar la avutia proprie.Pdl au taiat pensii si salarii ,iar PSD le creste.

>

in 27 Iunie 2018 11:31

Chiar se gandeste la oameni?\r\nia vino tu si munceste la mine la firma si vezi daca iti convine?\r\nse gandeste la tine si la ajutorul tau social sa-l poti vota la urmatoarele alegeri. asa se gandeste la tine.\r\nIn toti anii cat au fost la putere au avut grija de fii,ficele, nevestele, amantele lor.cei din conducerea PSD Salaj au avut grija ca nevestele lor sa ocupe functii importante.

>

in 27 Iunie 2018 11:59

Nu sunt din gasca PSD,dar vreau sa spun ca si ceilalti din usr,pnl,pmp si ce partide or mai fi au acelasi tel,imbogatirea lor rapida prin acapararea puterii,opozitia este de forma,nu sunt indignati de ispravile celor din PSD ,cat doresc sa fie ei la conducere,sa poata fura si ei mai mult.Toti doresc bogatia pentru ei.

>

in 27 Iunie 2018 12:04

Pt 11:31 Tu ai firma si stai pe internet? Probabil ai o firma de 2 lei si te plimbi, ca alti snobi, cu jeep BMV.

10:43>

in 27 Iunie 2018 13:14

Spor la lins dosuri penale ,bujetar taietor frunze la caini ce esti.mereti ma cu gasca voastra de mafioti ,acolo in sud si faceti va Republica mafiota Teleormania cu dracnea al vostru in frunte si lasati-ne pe noi ,majoritatea acestei natii sa ne urmam drumul pe care ni-l dorim.

ce revolutie cel de la 10 09?>

in 27 Iunie 2018 13:38

A fost o lovitura de stat iar nemernicul de iliescu&co au dat ordine sa se traga dupa 22 dec.Toti merita trasi in teapa la fel si cei care cu "Noi nu ne vindem tara" dar am dat -o gratis.

>

in 27 Iunie 2018 14:02

Vai de mine, dar cum puteti fi asa de rai ... sa spuneti ca 0 investitii in Romania/ Salaj pe perioada guvernarii PSD ..... uitati-va la "republica" Mesesenii de Jos! Investitii in drumuri, poduri, parculete, camin cultural, primarie, scoala, centru social, centru de informare turistica plus alte proiecte de care nu trebuie sa stie romanul de rand. Sa nu uitam nici de cele doua minunate pensiuni agroturistice ale celor mai de vaza fii ai satului.... Cautati si alte "republici" din judet si veti vedea ca exista activitate PSD. Putina documentare nu strica....

>

in 27 Iunie 2018 15:18

UNIUNEA SABOTATI ROMANIA.

>

in 27 Iunie 2018 17:05

PARTIDUL SARACIEI DEZVOLTATE [psd]....

>

in 27 Iunie 2018 22:23

Ciuma rosie...inghite v-ar pamintu de ar fii un cutremur sa dispareti doar voi .in cosmos cu voi....

>

in 27 Iunie 2018 23:22

PSD si simpatizantii psd sa suga pula la tot romanul care asi da seama ca ancet dar sigur ne andrepram spre dictatura TELEORMAN DRAC.NEA.10% UDMR si nu se va mai vorbi romaneste ci ungureste an orice localitate din ROMANIA.SUGI Pula PSD.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.