SondajRSS Feed

Rapoartele de activitate ale primarilor sunt pline de reusite, opozitia constata nerealizarile

USR Jibou striga in gura mare nereusitele primarului Dan Ghiurco dupa primii doi ani de mandat

7 August 2018

USR-istii il taxeaza pe primar pentru ca a remarcat ca realizari salubrizarea si intretinerea spatiilor verzi

Presedintele USR Jibou, Mihai Tamas, a facut o analiza a raportului de activitate din primii doi ani de mandat ai primarului din Jibou, Dan Ghiurco, in care acesta si-a prezentat realizarile la jumatatea mandatului obtinut in 2016.
USR Jibou atrage atentia administratiei locale la calitatea lucrarilor executate, pretinde o mai mare atentie la transparenta si o mai buna comunicare cu cetatenii, care sunt platitori de taxe si impozite si care sunt indreptatiti sa stie pe ce se cheltuie banii orasului.
"USR Jibou nu doreste a critica doar de dragul criticii, ci pentru a îmbunatati starea lucrurilor din orasul nostru. Lucrarile care s-au realizat în ultimii doi ani în Jibou se vad si pot fi analizate de orice cetatean. Credem însa ca este loc de mult mai bine si, parcurgând raportul de activate al primarului Jiboului, am constatat ca sunt necesare niste completari.
USR Jibou aduce aminte de existenta urmatoarelor probleme si urgente din oras:
- ritmul prea încet de reabilitare a strazii Odorheiului
- existenta în 2018 a unor strazi fara conectare la reteaua de GAZ si la cea de CANALIZARE
- starea deplorabila a Parcului Garii si a Garii Jibou în general
- stadiul de înca "pe hârtie" a reabilitarii termice a blocurilor si a scolilor
- problema locurilor de parcare din oras
- lipsa unei strategii pentru ca vizitatorii Gradinii Botanice sa petreac

USR Jibou striga in gura mare  nereusitele primarului Dan Ghiurco dupa primii doi ani de mandat
a cât mai mult timp în oras
? accesarea slaba a fondurilor europene
O administratie eficienta nu are nevoie sa aminteasca de "întretinerea spatiilor verzi, toaletarea copacilor, plantarea de floricele anual, cosire gazon, taiere gard viu, activitatile zilnice de întretinere a orasului, salubrizare stradala"- dupa cum apar în raportul de activitate. Acestea sunt activitati EVIDENT OBLIGATORII si NORMALE pentru oricare primarie din tara si au loc, sau ar trebui sa aiba loc, în orice oras sau comuna.
O administratie publica trebuie sa fie TRANSPARENT} în activitatea ei, în cheltuirea banului public, si trebuie sa comunice cetatenilor cât COST} lucrarile de înfrumusetare a centrului: bordurile, pavajele, florile si copacii, achizitiile din primarie, cheltuielile de protocol, etc...
Astfel, INVIT}M conducerea orasului, în spiritul transparentei, sa transmita cetatenilor Jiboului astfel de informatii de la sine, alaturi de realizarile actualei administratii locale", remarca USR Jibou in analiza pe marginea raportului de activitate al primarului Ghiurco.

Vizualizari 2992
Comentarii articol (41)

>

in 7 August 2018 0:29

USR considera ca e randul lor sa ciordeasca, de aia sare cu gura pe altii. Partidele din RO sunt doar niste grupuri care fura prin rotatie.

>

in 7 August 2018 0:53

Un idiot mincinos marca psdracnea, daca era buda comunala in Jibou trsea la realizari si aprovizionare cu hartie igienica a wc-ului in rest investitii inutile de dragu lelii si a firmei lui ciascaiu sa sparga asfaltu si bordurile sa puna dale si borduri de beton, sa scoata gardul viu care nu necesita o ingrijire speciala si sa puna panselute in fiecare an sa aiba la ce se pisa tiganii si acuma mai nou are o mare preocupare pentru tigani de pe caramidari, o mobilizat toatavprimaria sa atraga fonduri sa le faca viata mai usoara in timp ce alti peimari le taie ajutoarele sociale si ii trimit la munca. Hai sariti postacele din primarie si luati muia de la pesedeu ca politistii muia de la audi din Suedia. Contrati-ma.

>

in 7 August 2018 1:21

habar nu am de usk dar fără critica intemeiata nu exista nici un progres in societate. Daca se face constructiv e chiar de folos. Spor la realizări

>

in 7 August 2018 8:51

Parcul gări e in administrația CFR ,iar Pt a fi reabilitate blocurile, cetățenii trebuie sa parcurgă câteva proceduri,știți bine ca\r\nPrimarul a umblat pe la toate blocurile sa i roage pe locuitori sa își facă asociații,Usr jibou sunteți penibili (adică 3 persoane știți voi care),lucrurile se mișcă ,s au făcut lucruri frumoase iar asta va deranjează

>

in 7 August 2018 8:54

Primarul trebuie să atragă investitori. Restul (borduri și ghiocei, tuns iarba in parc și adunat hârtii ) e treabă de viceprimar.

>

in 7 August 2018 9:11

Domnul USR, daca esti asa destept, uita-te la tine , ai facut ceva pentru Jibou ???? Chiar nu stii ca banul public nu poate fi folosit pentru ceva ce nu apartine domeniului public???? Parcul garii si parcarea sunt proprietatea CFR. Nu ai vrea mataluta sa te informezi inainte de a scrie??

>

in 7 August 2018 9:13

Locuri de parcare sunt berechet in Jibou, esti penibil ba!!!! Habar nu ai ce vorbesti ,dar ce scrii!!!!!

>

in 7 August 2018 9:14

Cine-I asta Mihai Tamas???? O fi vreun om de cultura, un om de afaceri? Cine-I asta?

IMAGINE DE FATADA,REALIZARI SERIOASE PUTINE,,POLITICA PSDISTA MULTA>

in 7 August 2018 9:22

De ce nu spune Ghiurco ca si-a luat DUSTER nou,ca cel de 3 ani luat de Balanean nu a fost bun sa se plimbe la sedintele si sindrofiile PSDului.Aceasta atitudine este specifică ciocoilor PSDisti de tip nou.In rest,borduri noi si panselute sa pucteze la imagine,pentru creduli.Balanean a facut centura Jibou si a acoperit valea de la Presu la calea ferata pe bani europeni.Cu bani de la buget poate face lucrari si un mediocru.Despre zecile de angajati din birouri care nu au ce face ,nu spune nimic.

ALUPIGUS>

in 7 August 2018 9:45

MIHAI TAMAS LASA LEGALELE CA NU VEZI CE VB, STAI ACOLO LA TELEFONE CA I MAI BN

>

in 7 August 2018 9:46

Bala si-a facut facutele!! Doar nu a fost cercetat degeaba, nu-I asa madam?

>

in 7 August 2018 9:50

Mitza, ai ajuns si tu ca si Como, din mare telefonist in mare om politic!!!!!

>

in 7 August 2018 10:31

Mai TAMAS da prost poti sa fii.Chiar nu vezi ce s-a facut,ai fi vrut ca str.Odorheiului sa se modernizeze intr-o zi,s-au alte lucrari care s-au facut in Jibou.Nu te cunosc si ma bucur pentu asta,dar te rog sa spui tu si neamu tau ce au facut pentru oras.In ce ape te scalzi s-au singura ta ocupatie este US SOROOS,la fel ca discipolitai.

>

in 7 August 2018 10:45

Mihai Tamas nu locuieste in Jibou. Este din Jac. Are o firma de reparatii telefoane in centrul Jiboului. In activitatea lui nu se pot bifa prea multe, decat ca e cunoscut ca un distribuitor de etnobotanice, fapt ce a adus nenorocire in viata multor tineri care au devenit dependenti de marfa lui. Pentru conformitate se poate intreba unul dintre clientii lui, Mihai Muresan, care si-a distrus viata si familia.

>

in 7 August 2018 10:49

No, bine USR-istule, atunci da-le la jibouani prafuri sa traga pe nas. Cine se baga in laturi il mananca porcii.

>

in 7 August 2018 11:30

DIN CATE CUNOSC EU,UN PRESEDINTE DE PARTID TREBUIE SA AIBA DOMICILIUL IN LOCALITATEA IN CARE ESTE ORGANIZATIA.S-AU GASIT TARANII SA FAC ORGANIZATIE IN JIBOU.D-L SECTANT NU AR FI BINE SA TE OCUPI DE RELIGIA TA CARE SE PARE CA NU ESTE IN TANDEM CU ORGANIZATIILE POLITICE...SAU NUMAI CU CELE DE MAXIMA EXTREMA DRAPTA S-AU CELE FARA VALOARE SI VALORI POLITICE.

>

in 7 August 2018 11:34

Locuri de parcare nu sunt destule in Jibou, ar3 dreptate

>

in 7 August 2018 11:45

care sectant, care religie? Cine l-o vazut pe asta intrand in biserica?

>

in 7 August 2018 11:52

Ești penibil Mihăiță ,nu ai nici un Argument Veridic,scrie ți doar sa va\r\nBage si pe\r\nVoi lumea in seama,va deranjează ca omu creste odata cu realizările si proiectele primărie ,lumea îl apreciază pe Dan Ghiurco,defapt cu toate minciunile\r\nCare le ai scris tu ....îți faci tie rau Pt ca\r\nLumea o sa te discrediteze!!!

>

in 7 August 2018 12:28

zero blocuri anvelopate, zero extindere gaz pe strazile unde nu este, zero fonduri europene atrase, zero investitii in turism, zero cultura pentru tineret. Cati mai multi bani la consilieri pentru tigani si copaci in fata la tribunal cu 450lei bucata. habr nu am de mihai asta dar cam asta e adevarul la jiboul

>

in 7 August 2018 13:59

Sa fim seriosi. Ce a facut Balanean nu o sa faca actualul primar nici intr-o suta de ani.\r\nDa este adevarat a marcat parcarile realizate de acelasi Balanean, a demontat niste garduri care au fost puse de acelasi Balanean si a montat altele care arata mai bine, printre care a intercalat rondouri de flori care ce-i drept arata f. bine dar... pana la investitii de ANVERGURA lui Balanean este cale lunga...

>

in 7 August 2018 14:18

Anvergura la averile lui Bala!Stai putin, ca doar asta i-a fost job-ul. In 8 ani ce vroiai sa faca, plaja????

>

in 7 August 2018 15:07

USR UNIUNEA SUGACILOR DIN ROMANIA

>

in 7 August 2018 15:07

Mihai la puterea 3 un droghist si doi bautori salveaza jiboul

>

in 7 August 2018 15:08

panselute, bordurele, panselute, bordurele!!!!

>

in 7 August 2018 15:13

Usr nu stie daca merge,sau vine.

>

in 7 August 2018 15:22

Acuzatia adusa, cum ca se ocupa de tigani, este nefondata! Adevarul groasnic este acela ca de strada Stejarilor, pe care locuiesc si o multime de tigani, pe langa cei de alte etnii, romani, maghiari, al caror numar depaseste cu mult numarul locuitorilor de pe alte multe strazi din oras care beneficiaza de o gospodarire normala, aici pe aceasta strada ESTE DEZASTRU: nu sunt amenajate trotuarele nici pe o parte! fapt care duce la circulatia permanenta a pietonilor, indiferent de etnie, dar mai ales a tiganilor, a caror puradei se joaca toata ziua pe mijlocul strazii! tigancile spala covoarele tot acolo, jos pe asfalt! Metoda lui Antonescu( srtragerea lor si ducerea la Bug) nu se poate aplica! Deci ESTE IMPERIOS NECESAR CA SA SE FACA SI ACOLO CONDITII DE CIVILIZATIE CORESPUNZATOARE!!!\r\n

pt 15.22>

in 7 August 2018 15:52

conditii sunt, doar ca nu e cine sa le respecte..

15:23>

in 7 August 2018 16:30

Groasnic cica......cate clase ai???

Jibou un oras de tarani >

in 7 August 2018 17:33

Ce sa ma mai mir de comentariile jibouanilor, doar l-au dat pe faimosul como. Stați sub acelaşi primar jegoşilor. Tot în mizerie veți trai si peste 50 de ani, aşteptând să vă dea balanean ceva. Doamne fereste sa va scoateți capul din fund, cretinilor.

>

in 7 August 2018 18:21

Dacă USR-istii strigă însemnă că nu dorm

>

in 7 August 2018 18:27

Uitati-va ce scrie un NEBUN la 17.33 loacul lui este pe str.STEJARILOR l fostul targ de animale.Sunt convins ca daca nu este de acolo o sa ajunga acolo,ii doresc succcccccccceeeeeees.

>

in 7 August 2018 21:50

Argumente nu aveți la ce scriu astia de la USR numai povești cu droguri de 2lei. Eu sustin Pnl Jibou dar Mihai are dreptate. Cine din Jibou il cunoaste de la magazin știe că este baiat serios. Ca nu va place la cei din Primărie ca va zice cineva si adevarul asta e partea a doua.. aduceți dovezi sau mâncați rahat?

>

in 7 August 2018 22:33

care i rostul usr e partis de opozitie..ei imn stare sa faca macar jumate din ce o facut primaru ghiurco sau care i faza cu partidu asta sa baje numa bete in roate ca alrceva

Pt 22.33>

in 7 August 2018 23:42

Panselute, trotuare si borduri.

......>

in 13 August 2018 9:37

uitati-va in jur in jibou cum arata orasul si nu tot povestiti aiurea...dl.ghiurco chiar a facut ceva pt oras si va mai face

>

in 14 August 2018 23:12

Este enorm de putin pt un primar.orice om la casa lui pune flori .un primar tebuie sa se ocupe cu luvturi msi erioasr\r\n\r\n\r\n\r\n

Muzica>

in 15 August 2018 18:01

Tot ce îmi doresc sa facă primarul este sa oprească muzica de pe strada ȚIGANILOR, care răsună în fiecare zi și nimeni nu i-a masuri,indiferent câte reclamații faci. Nu te baga în seama.Pe țigani nu-I ia nimeni la rost pentru deranzarea ordinii publice.Ei au numai drepturi și ajutoare sociale

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.