Unul din trei absolventi isi gaseste un loc de munca

0
25

Majoritatea absolventilor devin someri dupa terminarea studiilor. Cu greu isi gasesc un loc de munca. Potrivit unei anchete a Institutului National de Statistica asupra fortei de munca in randul tinerilor, numai o treime dintre absolventii care isi cautasera un loc de munca, la un an de la incheierea studiilor, erau angajati, cea mai mare pondere fiind in randul absolventilor de studii superioare. Astfel, dintre absolventii invatamantului superior, 60,9 la suta aveau un loc de munca, in timp ce ponderea corespunzatoare a celor cu studii medii a fost de 35 la suta. Cel mai redus nivel de ocupare era in cazul persoanelor cu nivel scazut de instruire, de 14,6 procente. Totodata, statisticile arata ca 39,6 la suta dintre persoanele rezidente in mediul urban aveau un loc de munca fata de numai 26,3 la suta in cazul celor din mediul rural. In trimestrul al doilea al acestui an, din cei 5,9 milioane de tineri care au facut obiectul modulului ad-hoc de cercetare, mai mult de jumatate (58,8 procente) locuiau in mediul urban, 52,2 procente apartineau grupei de varsta 25-34 de ani, iar 50,2 la suta erau femei. Din total, aproape 3,7 milioane de tineri, cu varsta intre 15 si 34 ani (62,4 procente din populatia tinta a modulului), erau absolventi de studii de nivel cel putin mediu.
La data desfasurarii anchetei, 3,9 milioane de persoane dintre tinerii care au facut obiectul cercetarii, isi incheiasera studiile in sistemul national de educatie. Peste jumatate dintre acestia erau absolventi de institutii de invatamant de nivel mediu, in principal licee si scoli profesionale, complementare sau de ucenici.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.