Unitățile de învățământ pot face angajări pentru ocuparea posturilor vacante

0
1284

Unitățile de învățământ pot începe organizarea de concursuri pentru ocuparea posturilor vacante. Executivul dă dreptul școlilor, pe durata stării de alertă, să organizeze concursuri în vederea ocupării pozițiilor vacante sau temporar vacante pentru posturile didactice și nedidactice, dar și pentru posturile vacante de asistenți medicali comunitari, asistenți medicali și medici din unitățile de învățământ.

Guvernul a adoptat, în ședința din 19 august, o serie de modificări și completări, propuse de către Ministerul Educației și Cercetării, la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de covid-19.

„Măsura este esențială în actualul context epidemiologic, întrucât este nevoie de un cadru legal flexibil care să permită luarea unor decizii aplicate și adaptate nevoilor locale, având în vedere situațiile specifice fiecărei unități administrativ-teritoriale”, spun guvernanții.

Consiliul de Administrație al școlii poate propune suspendarea cursurilor

A fost reglementată și procedura de suspendare, pe durata stării de alertă, a activităților didactice care impun prezenţa fizică în învățământul preuniversitar și universitar.

Astfel, în unităţile de învăţământ preuniversitar, aceste activități se pot suspenda, la propunerea Consiliului de administrație din școală, cu avizul Inspectoratului Școlar județean și al Direcției de Sănătate Publică Județeană. Aprobarea este dată, prin hotărâre, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Activitățile didactice care impun prezența fizică a studenților în instituțiile de învățământ superior se pot suspenda prin hotărâre a Senatului universitar, cu respectarea măsurilor stabilite prin ordin comun al Ministrului Sănătății și Ministrului Educației și Cercetării.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here