Un tanar de 21 de ani, angajat al firmei de salubrizare Brantner, a fost accidentat grav ieri in timpul serviciului

0
32

Un muncitor al firmei de salubrizare Brantner a fost accidentat grav ieri, la Deja, comuna Salatig, de catre un alt coleg de munca. Soferul autospecialei care colecta gunoiul a dat cu spatele, nu s-a asigurat corespunzator, iar tanarul de 21 de ani, aflat pe scara de serviciu a autospecialei, a fost prins intre aceasta si un stalp de sustinere al retelei electrice, care s-a rupt in urma impactului. Tanarul a suferit o fractura la piciorul drept si este internat la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau.

rn

Potrivit informatiilor furnizate de purtatorul de cuvant al IPJ Salaj, Maria Cristea, soferul este un barbat de 41 de ani, iar politistii continua cercetarile pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurarilor în care s-a produs evenimentul.

rn

Brantner trebuie sa cerceteze cazul, deocamdata;
ITM intervine doar in caz de invaliditate permanenta

rn

Desi este un accident de munca, deocamdata nu este de competenta ITM solutionarea lui. Lucian Lazoc, inspector sef adjunct al Serviciului SSM din cadrul ITM spune ca institutia a fost sesizata cu privire la accidentul de la Deja, dar ca, in conditiile date, cercetarea cade in sarcina angajatorului.
“Deoarece accidentul a cauzat o incapacitate temporara de munca, cercetarea este in sarcina angajatorului. Astfel de accidente sunt de competenta ITM atunci cand in urma accidentului de munca rezulta decesul sau invaliditatea permanenta a persoanei vatamate”, ne-a explicat Lucian Lazoc.

rn

Brantner asteapta sa vada
cum evolueaza starea tanarului

rn

Firma Brantner spune ca va face o verificare interna pentru a stabili cu exactitate cele intamplate la Deja.
“A fost implicata o masina de la noi, soferul a dat cu spatele si i-a strivit piciorul colegului sau, de un stalp pe care nu l-a vazut. Vom face, cu siguranta, o ancheta pentru a vedea exact ce s-a intamplat. Soferul a fost testat cu etilotestul, nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Urmarim si noi, cu sufletul la gura, ce se va intampla cu tanarul accidentat”, spune Francisc Muresan, director in cadrul companiei Brantner.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here